A fost relansată campania națională de promovare a turismului local #NeamPornit pentru al patrulea an consecutiv

Moldova frumoasa
Foto: Valeriu Zaporojan

Frumosul și pitorescul plai al Republicii Moldova este redescoperit și în acest an, în cadrul campaniei naționale #NeamPornit, lansată oficial în 2020 de Agenția de Investii „Invest Moldova”, în contextul în care sectorul turismului a fost grav afectat de pandemie și actorii din industrie aveau nevoie mai mult ca niciodată de susținere. Pe de altă parte, locuitorii Republicii Moldova, care nu mai aveau posibilitatea să călătorească peste hotarele țării, erau în căutare de destinații pe care să le viziteze aici, acasă.

Campania este orientată spre promovarea obiectivelor turistice mai puțin cunoscute și are scopul de a încuraja cetățenii Republicii Moldova să călătorească în ținutul natal. După o creștere în 2022 cu 56 %, comparativ cu anul 2021 a turismului intern, se dă start unei noi etape a Campaniei Naționale NeamPornit.

În anul 2022, echipa campaniei a descoperit și a promovat peste 100 de destinații din circa 30 de localități ale țării. Toate ele au fost reflectate de multiple ori pe platformele pe care le deține fiecare membru al echipei, astfel încât fiecare punct vizitat și explorat a devenit un reper bifat, pentru cetățenii din Republica Moldova, precum și pentru diasporă și oaspeții țării.

Destinațiile descoperite și promovate în anul 2022 s-au regăsit în topuri și clasamente realizate atât de actorii din industria turismului, cât și de presa națională. De asemenea, unele dintre acestea au obținut și premii la Moldova Tourism Forum, ediția 2022.

Cu siguranță, în Republica Moldova există multe locuri extraordinare pe care încă nu ați reușit să le descoperiți, iar pentru a afla care sunt aceste destinații, sunteți invitați să urmăriți și în acest an echipa NeamPornit! Atunci, #NeamPornit să facem cunoștință mai îndeaproape cu destinațiile turistice mai puțin cunoscute ale Moldovei, care ne vor lăsa impresionați pentru mult timp.

În acest an, cea de-a 4-a ediție a campaniei #NeamPornit, vă așteaptă noi destinații turistice, noi experiențe autentice, noi evenimente de importanță locală și regională.

„Cu drag ne vom asuma rolul de a vă călăuzi printre cele mai interesante locații din Moldova, unde veți trăi noi experiențe gastronomice, veți întâlni oameni extraordinari, care au curajul să dezvolte turismul în țara noastră, și veți trăi experiențe de neuitat”, menționează echipa #NeamPornit.

Totodată, în procesul de dezvoltare a campaniei #NeamPornit pentru anul 2023 are ca scop diversificarea produsului turistic, astfel încât va cuprinde destinații turistice din toate regiunile țării, subliniind astfel necesitatea valorificării potențialului turistic al localităților noastre.

Dacă aveți în localitatea dumneavoastră obiective turistice încă nedescoperite, tradiții culturale și culinare deosebite ce trebuie să le cunoască o țară întreagă sau evenimente de promovare a turismului local dar și a destinațiilor de top, aveți posibilitatea să invitați echipa #NeamPornit în ospeție pentru afla toată țara despre potențialul turistic al localității sau a regiunii dumneavoastră.

Echipa care va contribui la dezvoltarea și promovarea campaniei în acest an este formată din mai mulți bloggeri de turism, jurnaliști, fotografi, specialiști în turism printre care:
# echipa TURisto ACTIVisto;
# portalul calatoriicugust.com;
# blogul de turism ETNOtravel;
# emisiunea Popas turistic de la Radio Moldova;
# Centrul de Informare Turistică Călărași.

Campania #NeamPornit din acest an, este susținută de Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Agenția de Investiții destinată promovării și susținerii produsului turistic național. Pentru noi experiențe și aventuri accesați neampornit.md.

Moldova ne așteaptă cu brațele deschise, așa că, #NeamPornit la drum!

Pe rețelele sociale campania poate fi urmărită pe Facebook sau Instagram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente