(foto) Pensiunile din Moldova. De ce merită să vizitezi complexul turistic Gagauz Sofrasi și cât te costă o noapte la Congaz

gagauz2

În această vară, după ani de călătorii peste hotare, a venit timpul să descoperim Moldova în toată splendoarea ei – cu defileuri calcaroase, buncăre sovietice, rezervații peisagistice, lacuri de nuferi și Codrii verzi. În acest material, vă invităm să descoperiți sudul Moldovei și pensiunea Gagauz Sofrasi, un complex etno-turistic din cel mai mare sat din Europa, care înglobează tradițiile, cultura și istoria oamenilor de origine găgăuză.

La complexul etno-turistic Gagauz Sofrasi, veți avea parte de o varietate de servicii, vă veți putea simți un rezident „nativ” al localității, veți descoperi frumusețea și diversitatea vieții rurale și veți face cunoștință cu tradițiile și cultura oamenilor din regiune.

https://www.instagram.com/p/B2C3gS0ggaj/

În cadrul complexului, veți găsi: hotel (pentru persoanele care decid să rămână peste noapte), un muzeu etnografic, o terasă cu vedere panoramică spre atracțiile turistice ale Autonomiei Găgăuzia, crama „Gagauz Maazası”, un restaurant cu specific tradițional găgăuz, o sală de banchet „Favorit” etc.

# Hotelul

Hotelul are în total zece camere. Patru dintre acestea, realizate într-un stil național găgăuz, au fost construite autentic după tehnologia străbunilor. Toate materialele utilizate în cadrul construcției sunt ecologice. Șase camere sunt într-un stil contemporan, cu un design clasic.

https://www.instagram.com/p/BtLfj-hAWSS/

Prețul unei camere de hotel variază de la 700 la 1 200 de lei.

Pe teritoriu este o parcare gratuită și Wi-Fi.

# Restaurant

Găgăuzii sunt renumiți pentru ospitalitatea lor. Capacitatea maximală a sălii „Büük Baș”, unde se servesc prânzurile și alte mese tradiționale, este de 20 de persoane. Meniul tradițional de mâncăruri găgăuze se face individual pentru fiecare oaspete și este disponibil numai prin rezervare prealabilă.

https://www.instagram.com/p/BtLyreAA99N/

În complex este posibilă și organizarea evenimentelor, inclusiv a nunților. Capacitatea sălii de banchet „Favorit” este de 250 de persoane.

# Crama

Pe teritoriul complexului, mai este și o cramă. Găgăuzii utilizau beciul drept cabinet de muncă al stăpânului casei, unde erau primiți oaspeții de gen masculin și unde se discutau problemele actuale, ca de exemplu când să sădească semințele, când să strângă poama etc.

https://www.instagram.com/p/B9PvptrlVRK/

În crama de la Gagauz Sofrasi este o colecție impresionantă de vinuri de la toți producătorii găgăuzi. Aici, fiecare oaspete va avea oportunitatea să deguste și să achiziționeze vinurile din regiunile de sud ale Moldovei.

# Muzeu

Muzeul etnografic arată grijile cotidiene și cultura găgăuză. Vizitatorii vor fi impresionați de coloritul vieții poporului găgăuz.

https://www.instagram.com/p/B4pz8CGgYib/

# Servicii

# Excursie: turul complexului turistic începe cu o bună tradiție veche – întâlnirea oaspeților cu pâine fierbinte de casă și sare. Ghidul vă va conduce în jurul întregului complex și vă va povesti despre viața, cultura și tradițiile găgăuzilor. Veți vizita muzeul etnografic, crama și terasa. În muzeu, aveți o oportunitate unică de a purta costume tradiționale ale găgăuzilor și de a face fotografii frumoase.

Durata excursiei este de o oră. Turul se desfășoară atât în ​​rusă, cât și în turcă. Este necesară înregistrarea prealabilă pentru excursie. Costul unei excursii este de 400 de lei.

# MasterClass-uri culinare: în cadrul complexului, se organizează master class-uri culinare de pregătire a plăcintelor tradiționale găgăuze „Gözlema”. Nu sunt restricții de vârstă pentru această activitate. Numărul minimal de oaspeți implicați în master class este de șase persoane.

https://www.instagram.com/p/B8ULA6vgIFx/

Recenzii

Complexul turistic are 4,8 din 5 stele pe Facebook.

„Recomand cu mare drag acest loc unic, cu o bogată cultură prezentată în obiceiuri și tradiții, istorie și lucruri autentice, instrumente, antichități, unde puteți călători în timp de unul sau aproape două secole. Tot anturajul este creat cu un gust fin. Personalul primitor este extrem de cald, iar aerul, parfumul ierburilor naturale și mediul înconjurător sunt fantastice”, spune un vizitator.

„Am avut o masă încântătoare acolo. La sosire, am avut parte de un tur rapid al dormitoarelor tradiționale cu materiale naturale și țesături uimitoare, lucrate manual. Pivnița este, de asemenea, o zonă încântătoare și puteți alege vinuri sau sucuri de fructe preparate acasă. Este un complex pitoresc, deosebit, care merită vizitat”, spune alt vizitator.

„Foarte drăguț, am aflat totul despre cultura din Congaz. Decorul locației este elegant, atmosfera – plăcută și lista de vinuri – mare”, a mai adăugat un vizitator.

Mai multe recenzii vedeți AICI.

https://www.instagram.com/p/B1y0wfAglJQ/

Contacte

Numere de telefon: +373 691 28 404, +373 605 34 969.

Găsiți aici pagina de Facebook a complexului.

Vedeți și site-ul oficial al complexului.

Mai multe imagini colorate găsiți pe pagina de Instagram a complexului.

https://www.instagram.com/p/B9PuQK1lHtC/

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente