(foto) Cum să aduci la Orhei un grup de tineri din Chișinău, Bălți și Comrat

comrat3
Foto: Interviu luat de la un participant al proiectului MEGA PC: Anastasia Pociumban

18 tineri din Moldova, Canada și SUA au pornit într-o excursie pentru a explora meleagurile Moldovei și a învăța despre ecologie. Excursia are loc în perioada 24-27 iunie, și se va sfârșit cu o tabără de vară pe tematică ecologică la Vadul lui Vodă.

Aventurile au loc în cadrul proiectului GREEN, organizat de către MEGA și MEDIUM. După un set de instruiri în domeniul protecției mediului livrate primăvara și instalarea urnelor de sortare a deșeurilor în Bălți, Chișinău și Comrat, cei mai activi tineri au fost selectați pentru a participa la excursie și școală de vară.

 

Orheiul Vechi PC: Anastasia Pociumban
Orheiul Vechi PC: Anastasia Pociumban

Excursia include Orheiul Vechi, Muzeul Fermierului de la Cotova, Soroca, Râșcani și Lacul Costești. Tinerii vor sta în corturi și la pensiunile din Moldova. După excursie tinerii vor avea sesiuni pe antreprenoriat ecologic și lansarea propriei afaceri sustenabile.

 

Grupul de tineri plecat în excursie prin Moldova PC: Anastasia Pociumban
Grupul de tineri plecat în excursie prin Moldova PC: Anastasia Pociumban

Diana, elevă din Bălți încă nu a dormit niciodată în cort și ne zice: „Am un sentiment mixt, căci e foarte interesant, dar în același timp înfricoșător – gândaci, frig, ploaie. Nu am fost nici într-un loc din cele în care mergem, astfel abia aștept să le văd. Cel mai interesant e că vorbim deodată trei limbi și e o oportunitate deosebită de a practica limba română și limba engleză. Sunt foarte entuziasmată și abia aștept să văd locurile necunoscute pentru mine.”

 

Participantă a excursiei PC: Anastasia Pociumban
Participantă a excursiei PC: Anastasia Pociumban

Olga, participanta din Comrat ne dezvăluie: „E prima dată când sunt în Orhei și este foarte plăcut să-mi fac prieteni noi, să mă înțeleg cu oamenii în altă limbă. A fost foarte interesant să instalez cortul pentru prima dată, e o experiență inedită din care am învățat mult. Mă aștept la un timp plăcut și vesel.”

 

Loc unde vor fi cazate persoanele PC: Anastasia Pociumban
Loc unde vor fi cazate persoanele PC: Anastasia Pociumban

Maria, participanta excursiei din Chișinău: „Nu am stat niciodată în corturi și nu știu la ce să mă aștept: dacă va fi cald sau voi îngheța. Îmi place ideea organizării unei excursii, însă temerea cea mai mare sunt țânțarii. Maria a mai fost de câteva ori la Orheiul Vechi, însă nu și în Butuceni, unde are loc și festivalul Gustar.”

Revenim cu detalii din excursie și locurile pitorești din Moldova.

Reporter special, Anastasia Pociumban

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente