(foto) Iurte kârgâze, bordeie și căsuțe panoramice. Cât costă să te odihnești la pensiunile din Moldova

Casa-Veche-920×575

Dacă dorești să evadezi din lumea gadgeturilor și a treburilor cotidiene, ai posibilitatea să explorezi frumusețile naturii din Moldova apelând la serviciile pensiunilor. În acest articol am adunat toată informația necesară despre cazare, mâncare și activități oferite de complexele etno-culturale din Moldova.

# Hanu lui Hanganu

Oaspeții vor putea vizita mai multe destinații, cum ar fi Mănăstirea Țâpova, satul fantomă Nistreni, fabrica de brânză Fromage, buncărul părăsit și potul suspendat din Rezina.

Amplasare – satul Lalova, raionul Rezina.

Prețuri pentru cazare – de la 396 de lei până la 1 091 de lei.

Prețuri la restaurant

# Agro Pensiunea Casa din luncă

Este prima pensiune rurală deschisă în Moldova, în 2002, în gospodăria familiei Benzing. Se află în satul Trebujeni, pe teritoriul Complexului Orheiul Vechi, la 50 de kilometri de Chișinău. Curtea, cuptorul, terasa, meniul amintesc de casa bunicii, iar atmosfera și liniștea din lunca Răutului vă fac să vă deconectați de oraș. La Casa din luncă vă puteți implica în treburile gospodărești, puteți să vă plimbați cu barca sau să faceți o plimbare cu căruța prin sat.

Amplasare – satul Trebujeni, Orhei.

Prețuri pentru cazare – de la 90 de lei până la 2 000 de lei, în funcție de numărul de persoane/prezența copiilor. Mai multe detalii vezi aici.

Prețuri la restaurant vedeți aici.

# Fata Morgana

Complexul hotelier „Fata Morgana” este situat în satul Molovata, raionul Dubăsari, aflat pe malul drept al râului Nistru. Peisajul este înzestrat cu priveliști extraordinare, relieful fiind cu dealuri abrupte ce creează impresie de zonă muntoasă, în văi sunt izvoare care dau naştere la mici râuleţe, iar la poalele dealurilor se întinde râul Nistru.

Informații despre cazare

Pensiunea este formata din trei căsuțe în două niveluri. Parterul casei este construit din piatră naturală, iar etajul și mansardă din bârne. La primul nivel sunt două camere duble dotate cu antreu, dormitor și baie cu suprafața totala de 25 de metri pătrați. Camerele sunt dotate cu încălzire centralizată, Internet, mobilier. Mai multe informații vedeți aici.

Meniul principal la restaurant constă din bucate tradiționale: pește proaspăt, mămăligă, mujdei, plăcinte de la bunica, zeamă de pui etc.

# Eco Vila

Eco Vila este locul perfect pentru distracții cu prietenii, evenimente importante, dar și odihnă cu familia.

Amplasare – Complexul Orheiul Vechi.

Informații despre cazare – oaspeții pot vizita pensiunea cu reducere de 20 %. Vezi mai jos mai multe condiții de cazare.

Restaurantul Eco Vila te poate delecta cu bucate fine, tradiţionale şi delicioase. Pentru mai multe detalii, sunați la numărul de telefon 060 120 220.

# Eco-Village Văleni

Eco-Village Văleni a fost înființat în 2013 și își propune dezvoltarea turismului eco în regiunea Lacului Beleu. La complex aveți acces la mai multe facilități și obiective de interes. Pe teritoriul complexului vă puteți caza în pensiune sau în căsuțele rustice de pe teritoriu. Acolo mai găsiți un restaurant, muzeu, foișor rustic unde vă puteți delecta cu un meniu alcătuit din delicii tradiționale. De asemenea, proprietarii vă oferă și o gamă vastă de activități cum ar fi caiac-canoe sau birdwatching. În apropriere, cu o mașină sau un scuter închiriat de la complex, puteți vizita Lacul Beleu, Rezervația Biosferei UNESCO „Prutul de Jos”, Colinele de Aur sau veți putea merge pe Drumul lui Petru Rareș.

Amplasare – satul Văleni, Cahul.

Informații despre cazare – prețul e de la 20 de euro de persoană. Mai multe detalii vedeți AICI.

Mâncărurile gătite aici reflectă până la mici detalii bucătăria moldovenească.

# Gagauz Sofrasi

La complexul etno-turistic Gagauz Sofrasi veți avea parte de o varietate de servicii, vă veți putea simți un rezident „nativ” al localității, veți descoperi frumusețea și diversitatea vieții rurale și veți face cunoștință cu tradițiile și cultura oamenilor din regiune.

Amplasare – satul Congaz, raionul Comrat.

Informații despre cazare – complexul etno-turistic pune la dispoziție 10 camere de locuit, dintre care patru camere sunt realizate în stil tradițional găgăuz, iar celelalte șase – în stil clasic.

Informații despre meniu – meniul este constituit din bucate tradiționale găgăuze, iar capacitatea maximală a restaurantului este de 20 de oameni.

# Duruita, camping la grote

Terenul pensiunii de la „Duruita Camping la Grote” este înconjurat de o frumusețe naturală, Lacul Costești-Stânca, Defileul Duruitoarea și Grote care au adăpostit oameni preistorici și animale din diferite ere geologice. Cei care pot renunța pentru puțin timp la confortul unui hotel sau pensiune se pot campa aici, la cort sau în căsuțe. La camping pot folosi baia, toaleta și bucătăria în comun.

Amplasare – Duruitoarea Veche, Râșcani.

Informații despre cazare – oaspeții vor putea alege dintr-o gamă de căsuțe de la 100 până la 700 de lei/persoană.

Informații despre meniu – bucatele sunt asigurate de serviciul catering.

# La Tudora

Pensiunea „La Tudora” este locul unde îți poți găsi liniștea pe malul Nistrului de Jos.

Amplasare – satul Tudora, Ștefan Vodă.

Informații despre cazare – pensiunea „La Tudora” are o căsuța de lemn pentru două persoane, cu toate comoditățile, construită pe vârful dealului. Închirierea acesteia costă 1 000 de lei pe noapte, cu trei mese incluse: mic dejun, prânz și cină. Pentru cei care vor să se odihnească nemijlocit pe malul râului Nistru, pensiunea pune la dispoziție loc de campare, dar și corturi, la prețul de 700 de lei, cu trei mese incluse.

Informații despre mâncare – aici te poți delecta cu bucate tradiționale, cu zeamă de pește făcută pe foc, cu plăcinte fierbinți coapte în cuptor, cu mămăligă scoaptă pe jăratic și friptură din cocoș de casă.

# Manas YurtVillage

În Leordoaia, raionul Călărași, puteți găsi un „sătuc” cu iurte, amenajat conform tradițiilor și modelelor kârgâze. Pensiunea poartă numele eroului principal din cea mai lungă epopee din lume – „Manas”.

Amplasare – satul Leordoaia, raionul Călărași.

Informații despre cazare – pe teritoriul zonei turistice, există căsuțe realizate sub formă de iurte kârgâze. Pensiunea dispune de parcare, bucătărie, terase deschise, grătar, toalete și dușuri moderne. Fiecare căsuță hotelieră (iurtă) este complet unică și proiectată pentru confortul oaspeților; există paturi simple și duble. De asemenea, pe teritoriul pensiunii se pot desfășura diferite activități precum meditație, yoga, ateliere pentru copii și diferite masterclass-uri. Totodată, proprietarii oferă spațiul pentru organizarea diferitelor sărbători, expoziții, concerte, festivaluri, traininguri sau seminare.

Informații despre mâncare – există posibilitatea de a închiria sau de a procura cărbune pentru grătar, lemne de foc și tije de pescuit. Oaspeților le sunt servite micul dejun și prânzul conform meniului. Cina este servită doar la comandă. Există oportunitatea de a încerca mâncăruri din bucătăria asiatică și cea europeană.

# Eco Resort Butuceni

Eco Resort Butuceni este locul în care Amintirile din Copilărie ale lui Ion Creangă nu le citești, dar le vezi și resimți pe propria piele! Povești cu arome din copilărie asta încearcă să le transmită oamenilor buni care deschid porțile grele din lemn ale pensiunii Eco Resort Butuceni. Mai întâi de toate, veți găsi o mână de oameni primitori – oameni care știu rodul muncii nu din auzite, oameni care au scopul să împrăștie tradițiile naționale în toate colțurile lumii.

Amplasare – Butuceni, Orheiul Vechi.

Informații despre cazare – prețurile sunt de la 32 până la 83 de euro, în funcție de casă și de comodități.

Prețuri la restaurant – meniul este variat și, cel mai important, bucatele sunt gustoase și sănătoase.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente