(foto) Cum e să trăiești într-o iurtă kârgâză în Moldova? Manas YurtVillage îți oferă posibilitatea să savurezi din tradițiile altei țări

yurte
Foto: Manas YurtVillage

În Leordoaia, raionul Călărași, puteți găsi un „sătuc” cu iurte, amenajat conform tradițiilor și modelelor kârgâze. Pensiunea poartă numele eroului principal din cea mai lungă epopee din lume – „Manas”.

Pe teritoriul zonei turistice, există căsuțe realizate sub formă de iurte kârghâze. Pensiunea dispune de parcare, bucătărie, terase deschise, grătar, toalete și dușuri moderne.

De asemenea, există posibilitatea de a închiria sau de a procura cărbune pentru grătar, lemne de foc și tije de pescuit. Oaspeților le sunt servite micul dejun și prânzul conform meniului. Cina este servită doar la comandă. Există oportunitatea de a încerca mâncăruri din bucătăria asiatică și cea europeană.

Fiecare căsuță hotelieră (iurtă) este complet unică și proiectată pentru confortul oaspeților; există paturi simple și duble. De asemenea, pe teritoriul pensiunii se pot desfășura diferite activități precum meditație, yoga, ateliere pentru copii și diferite masterclass-uri. Totodată, proprietarii oferă spațiul pentru organizarea diferitelor sărbători, expoziții, concerte, festivaluri, traininguri sau seminare.

Dacă alegeți această destinație pentru odihnă, vă sunt garantate priveliști pitorești, plimbări în pădure, excursii turistice sau pescuit pe malul lacului. Pensiunea salută modul de viață ecologic și încearcă să ofere confort maximal pentru ca oamenii să se poată relaxa și să se bucure de timpul petrecut departe de gălăgia orașului. De menționat este și faptul că nu se acceptă mașini după ora 22.00, pentru menținerea liniștii pe teritoriu.

Dacă alegeți să petreceți timpul la Manas YurtVillage, aveți nevoie de:

# haine călduroase (în caz că seara se lasă rece);
# încălțăminte comodă;
# cărți bune pentru lectură;
# cremă cu protecție solară;
# zâmbet larg și dispoziție bună!

Pensiunea oferă și un ghid pentru vizitarea mănăstirilor din apropiere, cum ar fi: Mănăstirea Hârbovăț, Hârjăuca sau Frumoasa. De asemenea, puteți vizita sanatoriul „Codru”, muzeul privat de folclor artizanal „Casa Părintească”, moșiile familiei Ciolac-Malski, rezervația „Plaiul Fagului”, precum și merge într-o excursie în centrul orașului Călărași, cu o vizită la Muzeul de Istorie și Etnografie.

 Care sunt prețurile pentru cazare?

# 50 de euro/persoană pentru o noapte de cazare, cu mic dejun și prânz incluse.

Pentru mai multe detalii, apelați numărul 078 205 912.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente