(foto) Pregătește-ți valiza și mergi să explorezi țara. Lista pensiunilor unde te poți caza peste noapte în Moldova

cazare

Vă gândiți cu ce să vă ocupați și unde să mergeți weekendul următor, neavând posibilitate să părăsiți teritoriul țării? Echipa #diez vă vine în ajutor, sugerându-vă o listă de pensiuni unde vă puteți caza, odihni și savura din ultimile săptămâni ale verii.

Pregătește-ți valiza, cheamă cei mai buni prieteni și mergi la…

#1. Pensiunea Eco-Village Văleni

Eco-Village Văleni a fost înființat în 2013 și își propune dezvoltarea turismului eco în regiunea Lacului Beleu. La complex aveți acces la mai multe facilități și obiective de interes. Pe teritoriul complexului vă puteți caza în pensiune sau în căsuțele rustice de pe teritoriu, acolo mai găsiți un restaurant, muzeu, foișor rustic, unde vă puteți delecta cu un meniu alcătuit din delicii tradiționale. De asemenea, proprietarii vă oferă și o gamă vastă de activități cum ar fi caiac-canoe sau birdwatching. În apropriere, cu o mașină sau scuter închiriat de la complex, puteți vizita Lacul Beleu, Rezervația Biosferei UNESCO „Prutul de Jos”, Colinele de Aur sau veți putea merge pe Drumul lui Petru Rareș.

Pentru mai multe detalii despre pensiune accesați aici – (foto) Pensiunile din Moldova. De ce merită să vizitezi complexul turistic Eco-Village Văleni, ce poți vedea în regiune și cât te costă o noapte la Cahul.

#2. Pensiunea Casa Veche

Casa Veche este o pensiune turistică din sudul Moldovei, localizată în satul Palanca, raionul Ștefan Vodă. Este o casă în stil rustic și dispune de 12 locuri de cazare, o terasă de vară și un restaurant cu bucătărie regională, precum și un spațiu pentru masterclass-uri culinare.

Pentru mai multe detalii despre pensiune accesați aici – (foto) Descoperă „Casa Veche” – pensiune rustică din sudul Moldovei. Aici poți savura gustul verii departe de graba și gălăgia orașului.

#3. Pensiunea La Tudora

Pensiunea „La Tudora” este locul unde îți poți găsi liniștea pe malul Nistrului de Jos. Tot aici, te poți delecta cu bucate tradiționale, cu zeamă de pește făcută pe foc, cu plăcinte fierbinți coapte în cuptor, cu mămăligă scoaptă pe jăratic și friptură din cocoș de casă. Pe lângă căsuța de lemn unde miroase a pădure și flori de câmp, aici vei da peste stoguri de fân acoperite cu țolișoare vechi, „de când Făt-Frumos se iubea cu Ileana Cosânzeana și șezătorile erau la modă”.

Pentru mai multe detalii despre pensiune accesați aici – (foto) Pensiunea turistică „La Tudora” – locul unde poți gusta din mămăligă coaptă pe jăratic, iar căsuțele de lemn miroase a pădure și flori de câmp.

#4. Pensiunea Manas YurtVillage

În Leordoaia, raionul Călărași, puteți găsi un „sătuc” cu iurte, amenajat conform tradițiilor și modelelor kârgâze. Pensiunea poartă numele eroului principal din cea mai lungă epopee din lume – „Manas”. Pe teritoriul zonei turistice, există căsuțe realizate sub formă de iurte kârghâze. Pensiunea dispune de parcare, bucătărie, terase deschise, grătar, toalete și dușuri moderne.

Pentru mai multe detalii despre pensiune accesați aici – (foto) Cum e să trăiești într-o iurtă kârgâză în Moldova? Manas YurtVillage îți oferă posibilitatea să savurezi din tradițiile altei țări.

#5. Pensiunea Gagauz Sofrasi

La complexul etno-turistic Gagauz Sofrasi, veți avea parte de o varietate de servicii, vă veți putea simți un rezident „nativ” al localității, veți descoperi frumusețea și diversitatea vieții rurale și veți face cunoștință cu tradițiile și cultura oamenilor din regiune.

Pentru mai multe detalii despre pensiune accesați aici – (foto) Pensiunile din Moldova. De ce merită să vizitezi complexul turistic Gagauz Sofrasi și cât te costă o noapte la Congaz.

#6. Pensiunea Meșter Faur

Căsuțe acoperite cu stuf pe malul Nistrului. Este o destinație despre care #diez a scris în articolul – (foto) Căsuțe acoperite cu stuf pe malul Nistrului. Descoperă pensiunea exotică din raionul Ștefan Vodă.

Aici a fost menționată experiența Annei Smolnițchi la această pensiune, pe blogul ei aporstrof.md, unde spunea că: „Meșterul a acoperit casele cu stuf – cel mai bun aparat de aer condiționat din lume. E răcoare și bine înăuntru. Pe cât de cochete sunt căsuțele pe dinafară, pe atât de frumoase și tradiționale sunt ele în interior. Țolurile întinse pe jos, covoarele moldovenești agățate pe pereți, prosoapele parcă lăsate la nimereală peste o ramă din lemn, fotografiile vechi ale oamenilor din sat și din familia meșterului popular, pernele îmbrăcate în broderie și alte detalii te fac să te simți oaspete așteptat cu mult drag”.

Meșterul popular, Pavel Țăranu a construit în Cioburciu, pe malul râului Nistru astfel de căsuțe, tocmai la șase metri deasupra nivelului apei. Construite din materiale 100 % eco, meșterul a avut scopul ca fiecare oaspete cazat acolo să se conecteze cu cu verdele din jur, cu apa și să se coaguleze într-un întreg cu natura.

Doritorilor de odihnă activa, zona le oferă un spectru larg de activități: caiac, pescuit cu undița, plimbări cu barca, plimbări cu căruța prin pădure. Iar la final de zi, gazdele te vor bucura cu o specialitate de-a casei, și anume zeama din mai multe tipuri de pește. Și pentru ca sejurul să fie unul memorabil, chiar tu poți învață împletitul din lozie, fiind ghidat de meșterul popular.

De asemenea, echipa Cunoaște-ți Țara a creat pentru moldovenii dornici de turism local o listă de alte câteva destinații unde vă puteți caza peste noapte.

#7. Pensiunea Fata Morgana

Conform vechilor legende, „Fata Morgana” înseamnă miraj și miracol. Exact aceste senzații le simți când ajungi la pensiunea cu același nume situată pe un urcuș de stâncă, cu vederea bătrânului Nistru în față și splendoarea codrilor Orheiului în spate. Parcurgând o distanță de aproximativ 30 de kilometri de Orhei, Criuleni și 59 de kilometri de Chișinău, tu, neobositule călător, îți vei satisface setea de frumos, adrenalină și pofta de specialități gastronomice tipice zonei.

Aici este pagina de Facebook a pensiunii!

#8. Pensiunea Zăvoiul Nistrului

„Zăvoiul Nistrului ECO village – locul perfect unde sa-ți retragi sufletul de griji. Odată ajuns aici, te bucuri de splendoarea noului, întrucât pensiunea a fost construită în anul 2019 și dispune în exclusivitate de băi în butoaie în stil japonez. La pas grăbit, poți ajunge să vizitezi chiar și cetatea Sorocii în toată splendoarea ei, întrucât pensiunea se află la doar cinci kilometri de orașul Soroca, iar seara, la întoarcere, te poți bucura de un pahar de vin la foișor, având o priveliște mirifică în față”, menționează în articol Cunoaște-ți Țara.

Aici este pagina de Facebook a pensiunii!

#9. Pensiunea Hanul lui Hanganu

O oră și jumătate desparte agitația și zgomotul urban de liniștea și împrejurările mioritice rupte din poveste. Pensiunea se află în raionul Rezina, satul Lalova, la 100 de kilometri de Chișinău. Hanul aparține familiei Hanganu care vă așteaptă cu drag și este gată să vă deservească cu tot respectul și bunătatea sufletului.

Familia Hanganu vă oferă la alegere șapte camere, două încăperi de tip bască și o fâneață. Toate în aspect rustic, cu elemente arhaice și decor în stil tradițional. Fiecare odaie este dotată cu baie și tot necesarul pentru un confort pe măsură. Pe lângă locurile de cazare pensiunea oferă la dispoziție sala de conferințe. Hanul este o alegere perfectă pentru organizarea de team building-uri sau ședințe de grup. Este un loc pitoresc în sânul naturii, cu priviri panoramice de excepție.

Aici este pagina de Facebook a pensiunii!

#10. Pensiunea Turnul Alb

Pensiunea e situată la Costești, la 20 de kilometri de Chișinău. „Turnul Alb” vă oferă condiții excelente de a vă petrece vacanța, sărbătorile, concediul sau sfârșitul de săptămână. Retrasă și îndepărtată de aglomerația și rutina orașului, Pensiunea „Turnul Alb” oferă condițiile necesare relaxării și odihnei la natură, fiind amplasată pe un teren de cinci hectare, cu o capacitate mare de recepționare a persoanelor.

Aici este pagina de Facebook a pensiunii!

#11. Pensiunea Vila Dorului

„Vila Dorului” este o pensiune localizată în Molovata Nouă, raionul Dubăsari și oferă confortul camerelor cu balcon propriu, piscină exterioară, acces la wellness centre, restaurant și terasă cu foișoare și, cel mai important, spații amenajate pentru copii. Restaurantul pregătește exclusiv din produse eco crescute pe teritoriul pensiunii.

Aici este pagina de Facebook a pensiunii!

#12. Pensiunea Duruita Camping la Grote

Terenul pensiunii de la „Duruita Camping la Grote” este înconjurat de o frumusețe naturală, Lacul Costești-Stânca, Defileul Duruitoarea și Grote care au adăpostit oameni preistorici și animale din diferite ere geologice. Cei care pot renunța pentru puțin timp la confortul unui hotel sau pensiune se pot campa aici, la cort sau în căsuțe. La camping pot folosi baia, toaleta și bucătăria în comun.

Aici este pagina de Facebook a pensiunii!

#13. Pensiunea Casa Agricultorului Vărzari

„Casa Agricultorului Vărzari” este situată la Butuceni și oferă o priveliște spre complexul muzeal Orheiul Vechi. Toate camerele pensiunii au balcon cu vedere la râul Răut. În acestă zonă vă puteți bucura de o retragere în natură, deoarece locul amplasării pensiunii e sub stâncă. Puteți să vizitați Complexul Orheiul Vechi, practica zborul cu parapanta, caiacul, drumeții etc.

Aici este pagina de Facebook a pensiunii!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente