Iranul solicită cetățenilor săi să părăsească regiunea transnistreană „din cauza posibilității extinderii războiului din Ucraina”

iran
Foto: www.europarl.europa.eu

Ambasada Iranului în Ucraina a cerut cetățenilor iranieni să părăsească „cât mai curând posibil” regiunea transnistreană.

„Din cauza războiului care se desfășoară în Ucraina și a posibilității extinderii acestuia în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, toți cetățenii iranieni care locuiesc în regiune sunt rugați să o părăsească cât mai curând posibil”, se arată în comunicat.

De asemenea, Iranul cere cetățenilor rezidenți în Moldova să părăsească țara dacă prezența lor aici nu este necesară.

Amintim că, în 28 aprilie, Ministerul bulgar de Externe a emis o avertizare de călătorie de gradul 5 (cea mai severă avertizare, care înseamnă îndemnul de a nu călători în/de a părăsi imediat o țară anume) pentru Republica Moldova.

În legătură cu acest fapt, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a venit cu o reacție, menționând că anunțul difuzat de către Centrul de criză al MAE bulgar face parte din protocolul de siguranță al acestei țări că urmare a înregistrării recente a incidentelor din regiunea transnistreană a țării noastre.

Autoritățile au mai menționat că actualizarea avertismentelor de călătorie este o practică frecvent întâlnită, iar evaluarea oportunității atribuirii nivelurilor de alertă este stabilită în baza criteriilor naționale distincte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente