Muzeul Național de Artă al Moldovei organizează ateliere de creație pentru copiii ucraineni refugiați în țara noastră

IMG_0542-ttta-scaled-920×461
Foto: Facebook/ Muzeul Național de Artă al Moldovei

Muzeul Național de Artă al Moldovei, în susținerea eforturilor autorităților din Republica Moldova de integrare a refugiaților ucraineni pe teritoriul țării noastre, oferă spațiu pentru organizarea atelierelor de creație destinate copiilor refugiați.

Atelierele de creație se vor desfășura marți și joi în incinta muzeului de pe strada 31 August 1989, numărul 115, între orele 13.00 și 15.00.

Conform comunicatului, în cadrul atelierelor, copiii vor învăța să facă diverse lucrări pentru stimularea creativității cu ajutorul desenului, colajului și a modelării în plastilină. De asemenea, refugiații și voluntarii vor avea acces gratuit la toate expozițiile.

„Promovând valorile autentice, considerăm că libertatea, respectul și solidaritatea sunt necesare în prezervarea culturii și în educarea generațiilor pentru un viitor mai luminos”, comunică cei de la MNAM.

Pentru programare sunați la numărul de telefon 022 242 090.

Reamintim că, în data de 24 februarie 2022, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Rusia începe o „operațiune specială” în Ucraina, iar președintele Volodâmâr Zelenski a anunțat introducerea stării de război în toată țara. Situația la moment o puteți urmări în regim livetext aici!

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente