(foto) „L’Italiano vero.” Restaurantul din Chișinău unde puteți savura ravioli, pizza și alte delicii italiene

My Post (14)
Foto: colaj

Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.

Sunt un mare fan al bucătăriei italiene, așa că nu ratez nicio ocazie să vizitez localuri noi care se specializează pe pasta, pizza și alte „bunătățuri” de acest gen. În sectorul Râșcani s-a deschis restaurantul „Storno Pasta & Pizza”. Din italiană „storno” se traduce ca graur, de altfel această pasăre apare și pe logo.

Bucătarul șef este Alexei Chichkevitch. A fost anterior chef la „Fish-ka”, „Propaganda”, iar în timpul carantinei a lansat proiectul „Torro Pizza”.

Restaurantul este de tip open kitchen: îi puteți urmări pe bucătari cum prepară pastă home-made și blatul pentru pizza. Ador asemenea localuri, unde poți vedea cum ajunge dish-ul comandat de pe mesele bucătarilor direct în farfuria ta. Localul era practic gol, erau ocupate doar două mese. E bine să mergi în restaurant a doua zi după „Valentine’s Day”. Poți savura în liniște atmosfera și bucatele.

Am fost deservit în acea seară de chelnerul pe nume Giuseppe (așa s-a prezentat). Nu știu care e numele său real, cu siguranță nu e italian. Bănuiesc că asta e „fishka” localului. Giuseppe a lăsat o impresie bună: cunoaște meniul, politicos, atent, a repetat comanda. Dish-urile apăreau rapid, iar farfuriile goale nu erau lăsate mult timp pe masă. Meniul este unul destul de voluminos, este cu poze. Eu prefer meniurile mici, fără poze. Vouă cum vă place mai mult?

Am început cu două starteruri.

Stracciatella cu focaccia de casă (300 g – 85 MDL)

Stracciatella este o brânză moale, albă, cremoasă făcută din laptele bivolițelor care pasc pe pajiștile din provincia Foggia din sudul Italiei. Stracciatella se produce după tehnologia „pasta filata”, ce implică întinderea și mărunțirea. Stracciatella proaspătă a fost servită cu ardei și vânătă coaptă, rucolă și puțin pesto. Gustos!

Burrata al pepe al forno (300 g – 95 MDL)

Burrata este considerată regina brânzeturilor din Italia, apărută destul de recent. E un săculeț din mozzarella umplut cu smântână grasă, untoasă, amestecată cu bucăți mici de mozzarella. În farfurie mai avem o salată din quinoa, portocală și ardei copt. Burrata a fost irezistibilă, însă salata, per general, nu m-a impresionat. Probabil, de atâta că nu sunt un mare fan al quinoa.

Ravioli cu tocană de iepure (400 g – 150 MDL)

Este specialitatea care mi-a plăcut cel mai mult în acea seară. O simfonie de gusturi care a fost asigurată de ravioli cu tocană de iepure, roșii uscate cu ulei de măsline și parmezan. Nimic de prisos! Complimente bucătarului!

Pasta Carbonara (420 g – 95 MDL)

Un bun bucătar italian, pe care îl admir chiar și acum, care nu mai gătește la Chișinău mi-a zis odată că o carbonara gătită cu bacon nu este o carbonara autentică, ci o copie modestă a acesteia. Cred că acest lucru îl va confirma orice italian care știe a găti. Carbonara autentică se gătește cu guanciale sau pancetta. Carbonara de la Storno a fost gătită cu bacon, sosul nu l-am simțit deloc, pasta uscată. Magia Carbonarei nu s-a întâmplat.

Pizza Cinque Formaggi (450 g – 110 MDL)

Cei de la Storno au decis să fie mai originali, iar în tradiționala pizza Quatro Formaggi au înlocuit-o cu Cinque, cine dă mai mult?

Din cașcavaluri avem: Mozzarella, Dorblu, Parmezan, Gauda, Philadelphia, iar în calitate de sos a fost folosit Beșamel. Este un sos pe bază de lapte, unt, faină, cu adaos de nucșoară, sare, piper și ierburi aromatice. Pizza mi-a plăcut, blatul subțire, ingredientele de calitate, însă un „wow effect” nu s-a întâmplat. Continui să rămân în căutarea celui mai bun quatro sau cinque formaggi din oraș.

Tiramisu (75 MDL)

De regulă, nu prefer tiramisu-ul servit la pahar, însă cel de la Storno a fost destul de nice. Chelnerul Giuseppe a turnat deasupra sosul de cafea, transformând servirea unui simplu tiramisu într-un show. A fost delicios! Recomand! Din deserturi mai puteți lua Tartufo (65 MDL) –tort de ciocolată italian sau Cheesecake “Limoncino” (60 MDL).

La finalul serii am avut ocazia să-l cunosc pe chef-ul de la „Storno Pasta & Pizza”, Alexei Chichkevitch, care mi-a zis că acum se lucrează asupra noului meniu. Astfel, mai am un motiv să revin aici. Chiar sunt curios dacă gustul Carbonarei se va schimba între timp, căci sunt un admirator al acestui fel de pasta.


Acest material a fost scris de către Tomm Reviews. În recenziile sale, Tomm spune că încearcă să fie obiectiv și să aprecieze localurile la justa valoare. „Nu am studii în domeniul gastronomiei, prin urmare voi aprecia totul din punctul de vedere al unui simplu oaspete al localului.” Pentru mai multe recenzii și recomandări, vedeți pagina de Facebook Tomm Reviews.

Informațiile prezentate în acest material nu reflectă necesar opiniile echipei #diez și au la bază stric experiențele personale ale lui Tomm.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente