Twitter suspendă permanent profilul lui Donald Trump pentru glorificarea violenței. Explicația companiei, în cinci motive

180219165402-20180219-trump-twitter-composite-generic-full-169
Foto: http://opiniojuris.org/

După suspendarea temporară a profilului de Twitter al lui Donald Trump, Twitter a anunțat ieri despre suspendarea permanentă a acestuia, în baza mai multor motive conectate cu incidentele violente din SUA din 6 ianuarie.

„După o analiză minuțioasă a tweeturilor recente ale lui Donald Trump și a contextului din jurul lor, în mod special a modului în care sunt interpretate pe Twitter și în afara acestuia, am suspendat permanent contul @realDonaldTrump, pentru a evita riscul unor viitoare incitări la ură”, a scris Twitter într-un comunicat oficial.

Decizia companiei a fost luată în urma ultimelor tweeturi postate de Donald Trump pe 8 ianuarie:

The 75,000,000 great American Patriots who voted for me, AMERICA FIRST, and MAKE AMERICA GREAT AGAIN, will have a GIANT VOICE long into the future. They will not be disrespected or treated unfairly in any way, shape or form!!!

și

To all of those who have asked, I will not be going to the Inauguration on January 20th.

Compania a adăugat că aceste declarații trebuie citite în contextul evenimentelor de pe 6 ianuarie, când susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns în plenul Camerei Reprezentanţilor, care fusese deja evacuată, şi s-au implicat într-o confruntare armată cu agenţii de securitate de la Capitoliu.

Astfel, s-a constatat că cele două declarații au încălcat politica Twitter de glorificare a violenței, care are scopul de preveni fenomenul glorificării violenței prin care și alții pot fi inspirați să procedeze similar.

Cele cinci motive evocate de Twitter.

#1. Anunțul că Trump nu va participa la inaugurare este o reconfirmare către suporterii săi a faptului că nu recunoaște rezultate alegerilor.

#2. Al doilea tweet este un mesaj oferit suporterilor despre faptul că evenimentul de inaugurare va fi o țintă ușoară pentru protestatari, pentru că el nu se va afla acolo și astfel, nu va fi pus în pericol.

#3. Prin faptul că își încurajează suporterii că vor avea o voce în viitor și că nu vor fi tratați incorect, Trump confirmă faptul că nu este de acord cu o tranziție legală a puterii și că va continua să susțină acțiunile celor pe care îi consideră suporteri.

#4. Planuri pentru viitoare proteste armate se fac deja, atât pe Twitter cât și în afara acestuia, printre ele și un posibil nou atac plănuit pe 17 ianuarie 2021.

#5. Folosirea termenului de americani patrioți pentru a descrie suporterii săi este interpretat ca suport pentru acțiunile violente ale acestora.

Amintim că, Congresul SUA s-a întrunit miercuri pentru validarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale. Mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden. Apoi protestatarii au intrat în Capitoliu.

Vedeți aici principalele evenimente desfășurate miercuri, 6 ianuarie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente