(video) Reacția mamei elevei care apare în fotografia cu panglica roșie de la inaugurarea WC-ului școlar

wc2

Fotografia cu deschiderea unui bloc sanitar la gimnaziul din Hiliuți, Râșcani, a devenit virală pe internet. Deputatul socialist Vladimir Mizdrenco și președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secrieru, au fost criticați în presă, dar și pe rețelele de socializare, iar asta pentru că în imagine apar doi elevi care țin o panglică în timp ce deputatul, președintele raionului, primarul și directoarea instituției de învățământ se fotografiază. În acel moment, doar primarul de Hiliuți purta mască de protecție.

Mama elevei care a ținut panglica spune că sănătatea fiicei sale a fost pusă în pericol, transmite nordnews.md.

„Eu nici n-am știut că o vor lua acolo; n-am știut și nici n-am fost prevenită. Trebuia să facă așa între colegi, între profesori, nu trebuiau să-i cheme pe toți – nu-i normal”, a declarat mama elevei din fotografie.

Acțiunea autorităților i-a deranjat și pe unii profesori de la gimnaziul din Hiliuți.

„Nu era cazul să facă mare tam-tam, mare treabă pentru asta. Puteau mai altfel să facă – nu școala s-a deschis, s-a deschis doar un veceu și încă s-au fotografiat toți acolo. Dar ce e așa mare? De ce nu s-a făcut nimic când n-au fost alegeri? Mie îmi era rușine. Înseamnă că eu dacă acasă mi-am făcut reparație și mi-am deschis veceu, eu trebuie să chem raionul”, comentează Nelea Diaconu, profesoară în Hiliuți.

„Purtau măști, probabil le-au scos când s-au fotografiat. S-a făcut un lucru bun la școală. Nu este în competența mea să comentez lucrul administrației de nivelul doi sau al parlamentului”, a declarat Alexandru Sandu, primarul satului Hiliuți, membru PAS.

După apariția imaginilor cu cei doi copii la inaugurarea toaletei, deputata din partea Platformei DA, Inga Grigoriu, a sesizat Procuratura Generală. Totodată, avocata poporului a venit cu o reacție, condamnând ferm exploatarea imaginii copiilor în scopuri politice. De asemenea, după apariția imaginii, Ministerul Educației a emis un ordin prin care se interzice intrarea în școli persoanelor străine, inclusiv demnitarilor de stat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente