Ordin de la Ministerul Educației: „Se interzice intrarea în școli persoanelor străine, inclusiv demnitarilor de stat”

Copii-la-scoala-cu-masca
Foto: PresaSM

Astăzi a fost publicat ordinul de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, potrivit căruia se interzice intrarea în școli a persoanelor străine, inclusiv a demnitarilor de stat.

Având în vedere situația epidemiologică actuală, în contextul existenței riscului sporit de îmbolnăvire cu COVID-19, în scopul protecției sănătății studenților, elevilor (copiilor) și angajaților instituțiilor de învățământ, ordinul subliniază regulile ce urmează.

Conducătorii instituțiilor de învățământ vor permite accesul în instituțiile de învățământ exclusiv următoarelor categorii de persoane:
# studenților, elevilor (copiilor) înscriși în instituția respectivă de învățământ – conform orarului de studii;
# personalului angajat al instituției – conform programului de muncă;
# colaboratorilor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, ai altor organe de control – în baza delegației (ordinului).

De asemenea, se interzice accesul în instituțiile de învățământ al altor persoane, precum și organizarea în cadrul instituțiilor de învățământ a activităților ce nu au tangență cu procesul educațional (manifestări cultural-artistice, politice, întâlniri cu demnitarii de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice etc.).

„Nerespectarea prevederilor prezentului ordin constituie abatere disciplinară și servește temei pentru tragerea la răspundere disciplinară a conducătorilor vinovați”, se mai arată în ordin.

Amintim că anterior, Igor Dodon a fost în vizită la o școală din raionul Drochia, sfidând toate regulile de prevenire a infecției COVID-19. Acesta a publicat pe Facebook fotografii în care se face observat că el este fără mască în preajma elevilor, nerespectând distanța socială.

Iar după acest caz, ministrul educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, a venit cu o reacție pe Facebook în privința vizitei lui Igor Dodon la școala din raionul Drochia. Acesta se întreabă: „Cum e posibil ca măsurile legislative să fie obligatorii doar pentru unii cetățenii ai statului, exceptându-i pe alții?”.

În acest sens, Igor Dodon a comentat criticile ministrului educației, Igor Șarov, conform cărora conducerea superioară a țării încalcă decizia de urgență a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică. Președintele consideră că aceste declarații au fost făcute pentru a distruge coaliția dintre Partidul Socialist și Partidul Democrat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente