Ministerul Educației a decis. Ce subiect vor discuta elevii la prima oră de dirigenție din anul 2020

elevi-diez-920×613-920×517

Ministrul educației, Igor Șarov, a anunțat în cadrul unui briefing că în prima lună din noul an școlar elevii vor fi instruiți privind „Modul sănătos de viață”, iar prima oră din anul școlar va fi dedicată comportamentului responsabil în spațiul școlii și în comunitate.

„În prima lună, la lecția de dezvoltare personală se va realiza modulul «Modul sănătos de viață». Prima oră din anul școlar va fi dedicată comportamentului responsabil în spațiul școlii și în comunitate. Echipele manageriale, directorii adjuncți vor stabili perioada pentru fiecare clasă a activităților de consolidare și aprofundare și, după caz, realizarea recuperării curriculumului şcolar în perioada martie-mai 2020 în cazul învățământului la distanță”, anunță ministrul educației, Igor Șarov.

De asemenea, acesta a menționat și despre etapele de începere a noului an școlar, dar și ce modele de studii au ales instituțiile din țară.

Reamintim că în anul 2019, diriginții au fost liberi să aleagă orice temă își doresc pentru prima lecție. Ministra educației le-a sugerat să fie cât mai creativi în abordarea subiectelor, iar Olga Juravschi, profesoară la Liceul Teoretic Anenii Noi, a decis că la ora de dirigenție de la începutul anului școlar 2019-2020, nu le va vorbi elevilor despre Limba Română, Istorie sau alte mari adevăruri, ci despre ocrotirea mediului și ce se întâmplă dacă uităm de natură.

Totodată, în anul 2018, tema stabilită pentru prima oră de dirigenție a fost aniversarea a celor 90 de ani ai scriitorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță. Subiectul a fost dezbătut pe rețele de socializare și nu numai. Tot atunci, echipa #diez a propus o listă alternativă cu subiecte de actualitate și totodată mai interesante pentru elevi, care ar putea fi discutate la ora de dirigenție, cum ar fi: sex, voluntariat sau alegeri parlamentare. Întreaga listă de subiecte alternative o găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente