Exemplu ce merită urmat la Anenii Noi: „Nu voi vorbi despre Limba Română la ora de dirigenție, ci despre ocrotirea mediului”

biccollage

Olga Juravschi este profesoară la Liceul Teoretic Anenii Noi. Aceasta a decis că, la ora de dirigenție de la începutul anului școlar 2019-2020, nu le va vorbi elevilor despre Limba Română, Istorie sau alte mari adevăruri, ci despre ocrotirea mediului și ce se întâmplă dacă uităm despre natură.

Profesoara și-a motivat alegerea datorită mirosului insuportabil care vine acum de la râul Bâc.

Iată mesajul acesteia:

bicbic

 

Anterior, Ministerul Educației a venit cu sfatul ca fiecare profesor să-și aleagă tema pentru ora de dirigenție. „Suntem siguri că libertatea de a decide va aduce sute de modele de proiecte didactice care ar putea fi împărtășite apoi cu toți cei interesați. Un simplu exemplu: în fiecare localitate există oameni care au participat la Marea Adunare Națională, care au trăit acele clipe. De ce să nu fie ei oaspeții elevilor la prima lecție, o lecție de istorie orală? Aceasta este doar o singură idee. Mai pot fi nenumărate alte idei. Creativitate în abordare, motivație pentru învățare, punerea în valoare a colaborării pentru obținerea succesului – acestea și orice alte subiecte sunt mai mult decât binevenite pentru începutul de an școlar. Spor și inspirație, dragi diriginți!”, a menționat ministra Educației Liliana Nicolaescu-Onofrei pe pagina de Facebook.

În anul de studii precedent, tema primei ore de dirigenție a fost „Limba, istoria și pământul sunt cei trei piloni care țin o națiune – Ion Druță la cei 90 de ani împliniți”, în contextul aniversării a 90-a a scriitorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente