(video) „Ceea ce se întâmplă acum acolo sunt lucrurile lor interne.” Prima reacție a lui Igor Dodon privind protestele din Belarus

dodOn

În cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”, Igor Dodon spune că urmărind evenimentele din Belarus își amintește de protestele din 7 aprilie 2009 de la Chișinău.

După ce președintele Republicii Moldova i-a adresat mesajul de felicitare lui Aleksandr Lukașenko cu ocazia obținerii noului mandat, mulți cetățeni s-au arătat indignați de acest fapt.

În cadrul emisiunii, Igor Dodon vine cu o reacție – „unii dintre voi spun «bravo» că i-am transmis felicitări, alții spun că e rău. În primul rând, conform regulilor de protocol, președintele trebuie felicitat”.

Iar despre proteste, spune că „ceea ce se întâmplă acum acolo, sunt lucrurile lor interne”, adăugând totodată următoarele: „mulți dintre voi țin minte lozincile «Totul va fi bine!», «Super!». Ce s-a întâmplat de fapt? Au venit și au furat 1 miliard de dolari, a început un război între oligarhi, apoi au mai furat ceva… Așa a fost în acești 10-11 ani. Au incendiat președinția, din 2009 până în 2018 a stat în paragină. Simbolul revoluției… Eu cred că aceasta a fost cea mai neagră pagină, după Transnistria, pentru istoria noastră modernă”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente