Toate cadrele didactice din Republica Moldova sunt invitate să participe la Conferința Națională „Educație Online”, care se va desfășura în perioada 6-11 iulie. Evenimentul virtual este o activitate organizată în cadrul proiectului Educație Online, la inițiativa Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, alături de Primăria municipiului Chișinău și în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Scopul conferinței este instruirea și formarea în mediul online a cadrelor didactice, privind utilizarea resurselor și a instrumentelor digitale în procesul de predare la distanță. Evenimentul online va fi organizat pe pagina de Facebook Educație Online.

În fiecare zi a conferinței, participanții vor cunoaște diferite teme despre cum se organizează și se gestionează procesul de predare-învățare-evaluare la distanță.

6 iulie: metodologia predării la distanță

7 iulie: instrumente și platforme de predare la distanță (1)

8 iulie: instrumente web pentru crearea activităților interactive

9 iulie: integrarea cărților digitale și a materialelor 3D în procesul de predare-învățare-evaluare

10 iulie: instrumente și procedee de evaluarea la distanță

11 iulie: instrumente și platforme de predare la distanță (2)

Persoanele interesate se pot înregistra la eveniment ca participanți sau în calitate de prezentatori virtuali.

Pentru a putea participa la Conferința Națională „Educație Online” este necesară doar înregistrarea la unul dintre cele două linkuri:

  • link la formularul de înregistrare pentru participanți;
  • link la formularul de înregistrare pentru prezentatori virtuali.

Participanții la Conferința Națională vor primi certificate de participare, pentru aceasta va fi necesară completarea unui formular care va fi expediat tuturor prin poșta electronică în data de 10 iulie.

Mai multe detalii, precum și agenda evenimentului online vor fi publicate pe pagina de Facebook Educație Online.