Cum utilizează părinții, elevii și profesorii lecțiile video elaborate în cadrul proiectului Educație Online

educattie-online-15

Câteva opinii, mulțumiri și remarci de la părinți, elevi și profesori care folosesc suporturile educaționale în format video, create în cadrul proiectului Educație Online. În timpul pandemiei, aceștia au reușit să se adapteze noilor circumstanțe și să continue procesul educațional, învățând de acasă.

Karolina Lungu este părinte și a povestit din experiența ei și a fiicei sale de clasa a doua despre utilizarea platformei educatieonline.md.

„Bună ziua. Sunt părintele unei eleve de clasa a doua, din municipiul Chișinău. Utilizăm foarte des platforma educatieonline.md, practic de câteva ori pe zi, pentru a ne fi mai ușor să studiem temele. Am găsit această platformă navigând pe internet și am început să o folosim împreună cu fiica mea. Cel mai des accesăm platforma pentru că e mai ușor să găsim imediat tema de care avem nevoie, cu toate că copilul urmărește cu interes lecțiile și la TV.

E bine și ușor că sunt grupate pe clase. E ușor de găsit ceea ce ai nevoie, anume după nivelul clasei.

Lecțiile sunt explicite, pe înțelese. Am găsit doar o singură greșeală, la o lecție de matematică.

Avem și o mică remarcă: poate ar fi bine de aranjat temele într-o ordine consecutivă, din momentul în care copiii au început să învețe de acasă, ca să fie mai accesibil și rapid.

În general, suntem mulțumiți de acest instrument, pentru că putem învăța de acasă și explica copiilor temele.”

Părintele unui elev de clasa a IV-a, Nadea Armas, ne-a oferit părerea lor comună despre experiența în utilizarea platformei educatieonline.md.

„Împreună cu fiul meu, care este în clasa a IV-a, învățăm de acasă cu ajutorul lecțiilor video de pe educatieonline.md. Noi folosim site-ul, procesul de accesare a acestuia și a lecțiilor este destul de ușor, nu întâlnim dificultăți. Lecțiile video, în care participă profesorii, sunt clare și explicite, deoarece copilul nostru le înțelege și le poate asculta. Privim materialele video de câteva ori pe săptămână.

Vă mulțumim pentru acest ajutor acordat nouă și copiilor noștri în această perioadă dificilă pentru noi toți.”

Angela Sava este profesoară de clase primare, dar și părinte. Aceasta a mulțumit celor care au creat Educație Online.

„Sunt învățătoare la clasele primare într-un liceu din municipiul Chișinău. În același timp, sunt și părinte și înțeleg cât de important este un astfel de instrument pentru noi în această perioadă grea. Sunt foarte mulțumită de acest ajutor pe care ni-l oferă inițiatorii acestui proiect. Este un instrument foarte util în munca noastră zilnică. Le mulțumesc tuturor celor care au depus atâta muncă pentru elevi, părinți și profesori!”

Proiectul Educație Online este implementat de către Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, cu sprijinul Fundației Soros-Moldova, Universității Tehnice a Moldovei, Emisiunii Edu Tolk, Crunchyroll, Asociației Naționale a companiilor din domeniul TIC și Academiei de Inovare și Schimbare prin Educație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente