Educație Online – primul pas de uniformizare a procesului de învățământ la distanță

învățământ la distanță

Trecem printr-o perioadă deloc ușoară, deoarece sistemul de învățământ din Republica Moldova se confruntă cu multe provocări și schimbări generate de pandemia COVID-19. Platforma „Educație Online” va fi un prim pas de uniformizare a procesului de învățământ la distanță.

Primăria municipiului Chișinău împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării continuă procesul de dezvoltare a proiectului inovativ „Educație Online”.

„În aceste condiții complicate, profesorii depun un efort enorm și se adaptează la realitățile zilei de astăzi. Acest context ne face să căutăm soluții pentru a asigura învățământul la distanță tuturor copiilor.

Educație Online este o inițiativă binevenită din partea municipalității și a partenerilor implicați în proiect, care au dat dovadă de solidarizare și au pus umărul la dezvoltarea platformei online destinată elevilor și profesorilor”, a menționat Igor Șarov, ministrul educației, culturii și cercetării al Republicii Moldova.

Educație Online este o resursă educațională care va oferi elevilor și cadrelor didactice oportunitatea de a accesa o multitudine de lecții, prezentări, exerciții, sarcini interactive și motivante pentru fiecare disciplină școlară.

Proiectul este implementat de către Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, cu sprijinul Fundației Soros-Moldova, Universității Tehnice a Moldovei, emisiunii Edu Tolk, Crunchyroll, Asociației Naționale a companiilor din domeniul TIC și Academiei de Inovare și Schimbare prin Educație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente