Cercetătorii chinezi au izolat cu succes tulpina noului tip de coronavirus. E un pas important pentru crearea vaccinului

Coronavirus-770×433

Cercetătorii chinezi au izolat cu succes tulpina noului tip de coronavirus care a provocat zeci de decese în centrul Chinei. Acest succes reprezintă o etapă crucială în procedura de creare a unui vaccin.

Xu Wenbo, directorul Institutului pentru boli virale din cadrul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din China, a făcut acest anunţ duminică într-o conferinţă de presă, transmite agerpres.ro.

Tot duminică, autorităţile din provincia Guangdong din sudul Chinei au emis un decret prin care i-au somat pe toţi rezidenţii să poarte măşti medicinale atunci când ies din locuinţe, în contextul eforturilor complexe depuse de oficialii chinezi pentru a preveni răspândirea virusului pe teritoriul ţării.

Duminică, China a confirmat că 54 de oameni au murit până acum din cauza noului coronavirus care a infectat peste 1 600 de persoane la nivel mondial, în timp ce autoritățile medicale din întreaga lume lucrează pentru a preveni o pandemie.

Majoritatea cazurilor și toate decesele confirmate până în prezent s-au înregistrat în China, dar virusul a fost depistat și în Thailanda, Vietnam, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Nepal, Franța și Statele Unite.

S-a observat o transmitere de la om la om, despre care autoritățile medicale cred că a avut originea într-o piață din Wuhan, unde a fost comercializată ilegal carne provenind de la animale sălbatice.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat noul coronavirus o „urgență în China” săptămâna aceasta, dar a decis să nu o declare de îngrijorare internațională. Cu toate acestea, virusul se răspândește la nivel mondial. Autoritățile franceze au raportat primele cazuri confirmate în Europa vineri seară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente