(foto) De ziua leului moldovenesc, BNM pune în circulație șapte noi monede comemorative și jubiliare

collage monede

De ziua leului moldovenesc, Banca Națională a Moldovei pune în circulație șapte monede comemorative și jubiliare ca mijloc de plată și în scop numismatic. Tirajul pieselor constituie 300 de exemplare fiecare.

Patru monede, cu valoarea nominală de 50 de lei, sunt confecționate din argint și fac parte din seria „Personalități”. Acestea sunt dedicate împlinirii a 100 de ani de la nașterea lui Glebus Sainciuc – artist plastic basarabean, portretist; 85 de ani de la nașterea lui Serghei Lunchevici – violonist, dirijor, compozitor, actor de cinema; 80 de ani de la nașterea lui Gheorghe Vrabie – artist plastic, autorul designului leului moldovenesc și 85 de ani de la nașterea lui Mihai Volontir – artist al poporului, actor al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți.

Barbat
Barbat1
Barbat2

Următoarele două monede din argint, la fel, cu valoarea nominală de 50 de lei, completează seria „Femei celebre” și sunt consacrate aniversărilor centenare de la nașterea Zenaidei Pally – mezzosoprană română de faimă internațională și de la nașterea Domnicăi Darienco – actriță la Teatrul dramatic „A.S. Pușkin”, astăzi Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

Femei
Femei1
Femei2

Șirul noilor monede puse în circulație se încheie cu seria de monede „Altele”, care include moneda comemorativă consacrată împlinirii a 25 de ani de la înființarea Curții de Conturi a Republicii Moldova, cu valoarea nominală de 100 de lei.

3_29
Barbat3
Barbat4
Barbat5
Femei3
Femeiefgthrgrd
Femeietryhtg
op
rthfyh

Monedele comemorative și jubiliare, ambalate în capsule de metacrilat transparent și cutii de prezentare, sunt însoțite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română și engleză, semnate de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente