„Sunt mereu ocupată, de aceea exersez acasă.” #1 Aplicații inteligente care ne ajută să ne menținem în formă

dfdf

Într-o perioadă în care dispozitivele inteligente sunt mereu la îndemână, iar aplicațiile mobile, la doar câteva atingeri distanță, activitățile fizice și monitorizarea acestora au trecut la un nou nivel. Echipa BeBetter vă va povesti în două serii experiențele diferitor oameni care folosesc gadgeturi pentru a duce un mod sănătos de viață. În prima parte vă relatăm istoriile câtorva persoane care folosesc, zilnic, aplicațiile de pe smartphone sau smarwatch pentru ca pregătirea lor fizică să fie mereu la nivel.

55

#1. Aplicația mobilă „30 Day Fitness Challenge”

Alina Gîrneț este pasionată de sport, dar pentru că are un program intens, nu reușește să frecventeze sala de forță. Așa cum modalități de a ne menține în formă sunt multe, Alina și-a găsit-o pe cea mai potrivită. A descărcat aplicația gratuită „30 Day Fitness Challenge” și exersează zilnic, după programul propus de aplicație. „Sunt foarte ocupată la job și la universitate, iar din acest motiv nu risc să cumpăr un abonament la sala de forță. În schimb, încerc să compensez acasă. Datorită aplicației «30 Day Fitness Challenge», urmez un program complex de exerciții pentru toți mușchii. Zilnic aloc câte 30 de minute pentru antrenament. Aplicația îmi spune ce exerciții trebuie să fac și de câte ori trebuie să le repet, cu pauzele de rigoare”, a spus Alina.

„După o perioadă îndelungată de când practic acest tip de antrenamente, sunt mai rezistentă și am observat că nu obosesc atunci când merg pe jos câțiva kilometri. Sportul în condiții casnice a fost, pentru mine, o provocare pe care încerc să o mențin de la bun început și până în prezent.”

#2. Benzile magnetice

Ca fapt divers, benzile magnetice pentru încheieturi și genunchi reprezintă o altă metodă inteligentă și eficientă de prevenire și ameliorare a durerilor în timpul mersului. Acestea reduc presiunea asupra capului femural, în timp ce câmpul magnetic creat pătrunde adânc în interior pentru alinarea durerii și redobândirea mobilității. După câte zile de utilizare a acestora, persoanele devin mai mobile, se mișcă mai ușor și le dispare senzația de greutate în picioare atunci când merg. Benzile magnetice nu sunt considerate un dispozitiv specific doar oamenilor vârstnici. Acestea se recomandă tuturor celor care suferă de dureri de genunchi, sportivilor și persoanelor ce depun, zilnic, efort fizic.

dd

#3. Brățara Fitness

Rodion Gavriloi este persoana care folosește din plin dispozitivele inteligente pentru a-și menține sănătatea la nivel. „Eu urmăresc să fac zilnic cel puțin 10 000 de pași. Pe cântar urmăresc să nu adaug kilograme, iar datorită brățării mele îmi pot monitoriza pașii, ritmul inimii și calitatea somnului. Informațiile care sunt stocate în acest gadget mă ajută să compar rezultatele anterioare cu cele prezente. Astfel, observ schimbările din regimul meu zilnic, iar în unele situații pot corecta micile abateri. Cu toate acestea, mă simt în formă întotdeauna, iar asta înseamnă că sunt sănătos și nu am programări la medic.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente