Genetica Păcatelor – un seminar online gratuit despre păcate, biologie, artă și conexiunea dintre ele

pt_presa_720

O persoană modernă păcătuiește, în medie, o dată pe minut, iar unele persoane chiar mai des. Cine se face vinovat de asta? Să fie oare religia, istoria sau strămoșii, factorii prin care ni s-a transmis „gena păcatului”? Furia, pofta, minciuna, invidia, lenea și multe alte acțiuni pot fi adăugate listei de păcate pe care le facem zilnic în mod conștient sau inconștient. Dar este posibil să ne vindecăm de toate aceste vicii „dulci” și, cel mai important, este oare atât de necesar?

Conform teoriei evoluției biologice, fiecare dintre „păcatele creștine” poate fi explicat în termeni de genetică. Un grup de experți din Ucraina vor dezvolta acest subiect în cadrul seminarului online „Genetica Păcatului”, organizat de platforma BeBetter. Astfel, oratorii vor explica păcatele omenești prin prisma dorințelor, a contextului cultural și a proprietăților genetice ale unui om.

Trei speaker-i ucraineni vor da pe față cele mai ascunse și, pe alocuri, josnice vicii umane și vor încerca să explice cauza apariției lor din perspectiva biologiei.

Evenimentul „Genetica Păcatului” constă în trei panele de discuții în format online. Speaker-ii evenimentului vor încerca să răspundă la întrebarea „Sunt toate păcatele «de la cel rău» sau sunt o parte codificată în ADN-ul nostru?”.

Alexander Koliada – specialist în Genetică și Gerontologie, Ucraina

Alexander va face o mică incursiune despre genele „păcatului” ascunse în ADN-ul nostru, va vorbi despre motivele care le provoacă, despre cum au apărut acestea și va încerca să răspundă la dilema: e „păcat” să fii om, cu bune și rele, din punct de vedere biologic?

Olga Maslova – specialistă în Cronobiologie, Ucraina

Olga va vorbi despre cât de necesar este să ne „vindecăm păcatele” și dacă este posibil să ne „vindecăm prin păcat”. Ce păcate sunt cu adevărat periculoase pentru sănătate și viață și care sunt condițiile biologice ale „poftei de păcat”?

Natalia Krîvda – doctoră în Științe Filosofice, Ucraina

Natalia va aborda subiectul „păcatului” din perspectiva mai multor epoci culturale. Putem spune, oare, că păcatul ar putea fi o alegere morală ce vine din interior?

Va fi un seminar sincer, „gustos”, pasional și „păcătos” până la ultima picătură.

Evenimentul se va desfășura joi, 28 mai, începând cu ora 15.00, pe pagina de Facebook a platformei BeBetter.

Seminarul va fi în limba rusă, iar participarea este gratuită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente