(foto) Best Of: Spanacopita, Zasiki sau Giros pita. Lista localurilor cu specific grecesc din capitală

collage main grec

O masă grecească întotdeauna va ieși în evidență, datorită varietății de gustări care sunt servite. Pe lângă supe și mâncăruri reci, numite „mezedes”, de la o masă în stil grecesc niciodată nu vor lipsi măslinele, brânzeturile, dar și iaurtul. Verdețurile sunt tipice acestei bucătării, întrucât adaugă un plus de gust în orice mâncare, cum ar fi: menta, oregano, usturoiul, ceapa, fenicul și altele.

Cum moldovenilor le place să experimenteze și sunt mereu dornici să încerce ceva nou, restaurantele cu nuanțe tipice Republicii Elene nu lipsesc din capitala Moldovei. Astfel, în Chișinău am găsit 4 restaurante cu specific grecesc, unde vă puteți delecta cu cele mai gustoase și plăcute bucate.

#Opa Greek Cafe

opa greek local

Localul este situat pe str. Mihai Eminescu, 55. În zilele de luni-vineri localul este deschis între orele 09:00-23:00, iar în zilele de weekend, localul așteaptă vizitatorii începând cu orele 10:00 până la 23:00.

spanacoida opa greek

Aici vă puteți delecta papilele gustative cu „Spanacopita”, o plăcintă grecească cu feta și spanac din belșug. Mai mult, aici veți găsi „Gyros”, sos „Tzatziki”, salată „Caesar”, peștișori Aterina la grătar și multe alte bunătăți specifice zonei elene.

Pentru mai multe detalii accesați linkul.

#Taverna Kalamaki

kalamaki local

Localul cu specific grecesc este situat în inima Chișinăului, pe str. Mitropolit Varlaam, 88 și activează zilnic între orele 09:00 și 22:00.

kl food

Aici puteți comanda o porție de salată „Kalamaki” la prețul de 75 de lei, supa „Șurpa”(o supă din carne de oaie înăbușită cu legume și condimente) este la preț de 115, sosul Zasiki din iaurt și castraveți este la preț de 50 de lei, iar un Burak cu brânză (condimentată cu mintă) este la preț de 35 de lei.

Mai multe informații găsiți pe pagina de facebook a localului.

#El Greco Caffe and Terrace

El Greco local

Localul este amplasat pe str. Vasile Alecsandri, 86 și are un program non-stop, de aceea vă puteți delecta cu gustări grecești la orice oră, în cadrul terasei El Greco.

Giros Pita kebab stil grecesc El greco

Aici vă puteți delecta cu faimosul kebab grecesc – „Giros pita”, de asemenea salata Caesar nu poate lipsi din meniul localului, iar specific acestui local este și varza înăbușită cu gambă de pui, mâncare cu care se mândrește și gospodăria moldovenească.

Mai multe detalii referitor la meniu și la prețurile bucatelor puteți găsi aici.

#Metaxa

metaxa local

Restaurantul este localizat în sectorul Botanica, pe Bd. Decebal, 23 și are un program de muncă de la ora 10:00 până la 00:00, zilnic.

metaxa food

Aici găsiți „Baklava” la prețul de 45 de lei, „Feta Pane” este la prețul de 69 de lei, iar supa grecească costă 57 de lei. Pe lângă acest bucate, aici vă mai puteți delecta cu iepure copt cu legume, gyros de pui, măsline grecești, dolmadaki și multe alte gustări care merită savurate din plin.

Mai multe detalii găsiți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente