(foto) Best Of: Nachos, burritos sau quesadilla. 5 localuri din Chișinău unde te poți delecta cu bucate mexicane

collage mexican food

Mexic nu este doar o țară bogată în tradiții și obiceiuri, dar și în bucate cu adevărat gustoase și atractive. Bucatele cu specific mexican cuceresc prin aspectul lor colorat, dar și prin gustul rafinat, zemos și sățios. De altfel, acest tip de mâncare se caracterizează prin multitudinea condimentelor, care-i oferă fie un gust picant, fie unul mai dulce.

Cele mai des utilizate ingrediente în prepararea bucatelor sunt dovleacul, ardeiul, dar mai ales porumbul şi fasolea. Din categoria cerealelor, un alt ingredient dominant este orezul, iar dintre verdețuri și condimente, bucătăria mexicană folosește cel mai mult cacao, oregano, scorțișoară, chilli, ceapă și usturoi.

Echipa #diez a pregătit o listă a localurilor din Chișinău, unde vă puteți delecta papilele gustative cu bucate mexicane:

#El Paso

el paso mancare

Localul „El Paso” este situat pe strada Armenească, 10 și este deschis zilnic între orele 12:00 și 23:00.

Aici vă puteți delecta papilele gustative cu bucate specifice Mexicului la prețuri accesibile, spre exemplu „Nachos con salsa” costă în jur la 37 de lei, „Quesadillas de casa” pot fi savurate la prețul de 82 de lei, „Burrito de carne” costă 69 de lei, iar „Guacamole” este la prețul de 85 de lei.

Mai multe informații referitoare la serviciile restaurantului găsiți aici. 

#Mexico Food Factory

mexico food factory mancare 2

„Mexico Food Factory” este deschis zilnic pentru vizitatori între orele 12:00 și 22:00, mai mult acesta poate fi găsit pe bd. Dacia, 44. Meniul este variat și tipic zonei din America Latină, „Taco de camarones” (cu creveți) este la prețul de 65 de lei, „Burrito Asada” (cu carne de vită grill) costă în jur la 50 de lei, iar „Chimichangas Carnitas” ajunge la prețul de 70 de lei.

Pentru mai multe detalii accesați link-ul.

#Don Taco

don taco mancare

Localul „Don Taco” poate fi găsit la al 4-lea etaj al Centrului Comercial Shopping Malldova, pe str. Arborilor, 21 și este deschis zilnic, între orele 10:00 și 24:00.

Aici puteți savura un „Burrito Mix” la preț de 75 de lei, de asemenea puteți găsi faimoasele Tacos, „Tacos Ranchero” fiind la prețul de 75 de lei, iar „Tacos veggie” la prețul de 55 de lei. Mai mult, găsiți „Nachos con salsa” la preț de 22 de lei, iar la desert vă puteți delecta papilele gustative cu „Taco de banana” la preț de 49 de lei.

Pentru mai multe detalii referitor la meniu accesați link-ul.

#New York Restaurant and Bar

new york mancare

Localul este deschis non-stop și îl puteți găsi pe str. Mitropolitul Varlaam, 77. Meniul este variat, având o gamă variată de bucate, printre care și bucate cu specific mexican. Aici vă puteți delecta cu „Nachos Supreme” la preț de 100 mdl, „Tortilla Wrap Toast” la preț de 90 mdl, dar și „Chicken Quesadilla” la preț de 100 de lei.

Pentru mai multe informații dați click aici. 

#Smokehouse:  BBQ, Beer and Community

smokehouse mancare

Deși nu este specializat în bucate mexicane, localul dispune de câteva bucate gustoase, originare din America Latină. Acesta este deschis zilnic, luni activând de la orele 11:00 până la 23:00, de marți până joi este deschis între orele 11:00 și 00:00, vineri și sâmbătă are un program mai variat, fiind deschis între orele 11:00 și 02:00, iar duminica activează între orele 09:00 și 00:00.

Aici puteți găsi „BBQ Quesadilla” la preț de 85 de lei, „Nachos and Salsa” la preț de 39 de lei, dar și „Nachos Platter” la preț de 99 de lei.

Pentru mai multe detalii dați click aici. 

Vezi și:

# Best of: Croissant, macarons sau faimoasa supă de ceapă. Lista localurilor cu specific franțuzesc din Chișinău

# Best of: Udon, orez sau sushi. Cinci localuri cu specific japonez din capitală

# Best of: Lista localurilor cu specific italian, unde te poți delecta cu pizza, bruschette sau spaghetti

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente