Bucătăria japoneză cucerește prin gustul fin al bucatelor pregătite cu multă dragoste și răbdare. Tradițional, peștele, orezul și fructele de mare stau la baza unei mese colorate și sățioase, în stil japonez. Cum moldovenii noștri se adaptează cu ușurință la noi provocări, mâncarea japoneză a ajuns să fie pe placul majorității și să fie printre cele mai căutate bucate.

Astfel, echipa #diez a pregătit o listă din cinci localuri cu specific japonez, din care vă puteți inspira:

#Madam Wongmadam wong

Situat în inima orașului, pe str. Pușkin, 44/1, localul „Madam Wong” reflectă o parte considerabilă a culturii japoneze. Puteți vizita localul în fiecare zi, începând de luni până joi restaurantul este deschis între orele 12:00-00:00, de vineri până sâmbătă e deschis între orele 12:00-02:00, iar duminica este gata să-și întâmpine oaspeții între orele 12:00-00:00.

Meniul este variat și atractiv, incluzând bucate tipice Asiei de Est. Aici puteți găsi: vițel tataki cu ghimbir dulce la preț de 120 de lei, salată de legume în stil Thai la preț de 40 de lei, supă japoneză din crab la preț de 180 de lei și multe altele.

Dacă doriți să faceți cunoștință cu meniul localului, dați click aici.

#Zaxi Fun and Finest

zaxi

Restaurantul se află pe str. Mitropolit Varlaam, 77, este situat la al optulea etaj al hotelului Radisson Blu Leogrand și este deschis între orele 18:00-02:00, de luni până sâmbătă.

Aici vă puteți delecta papilele gustative cu bucate asiatice, precum tataki din biban de mare fript la preț de 210 de lei, frigărui Kushiaki la preț de 255 mdl, udon cu legume, sos din alge de mare și ardei chili uscat la preț de 120 de lei.

Mai multe informații referitor la serviciile localului găsiți aici.

#Restaurant Jeraffe

jeraffe

Localul este amplasat pe str. Ismail, 84 și este deschis zilnic între orele 12:00-22:30. Aici puteți savura cele mai bune bucate europene în interpretarea Bucătarului Șef sau să vă răsfățați cu bucate japoneze și asiatice, printre care supa Tom Yum Goong la preț de 250 de lei, salată cu fructe de mare, alge ciuka, sos mirin, castraveți proaspeti ,ridichi la preț de 245 de lei, dar și ravioli cu cașcaval rikotta și salvie la preț de 85 de lei.

Pentru mai multe informații, accesați site-ul localului.

#Kotobuki

kotokubi

Kotobuki este localizat pe str. Mihai Eminescu, 44/1. Restaurantul este deschis începând cu ora 11:00 și terminând cu ora 23:00, zilele de vineri și sâmbătă făc excepție, localul lucrează până la ora 00:00.

Aici puteți găsi spaghete Yakisoba la preț de 55 de lei, Chukadon la preț de 106 de lei, dar și faimoasele sushi, printre care Philadelphia este la preț de 105 lei.

Mai multe informații găsiți aici.

#Fortus

fortus

Localul se află pe bd. Grigore Vieru, 5 și este deschis zilnic între orele 09:00-23:00. Are un meniu bogat, care include bucate europene, japoneze, asiatice și pizza.

Bucătăria japoneză cucerește prin gustul fin de pește și orez, în special prin porțiile colorate de sushi. Aici putem găsi un set (Dragon) din 4 tipuri de sushi la un preț avantajos, și anume la 300 de lei, burrito cu țipar la preț de 55 de lei, temaki cu somon la 40 de lei și multe alte bunătăți japoneze.

Pentru mai multe detalii, accesați link-ul.

Voi în ce localuri vă delectați cu bucate japoneze?