(foto) Best of: Croissant, macarons sau faimoasa supă de ceapă. Lista localurilor cu specific franțuzesc din Chișinău

panipit

Bucătăria franceză este tot mai apreciată în afara țării de origine. Rafinată și delicioasă, este o avalanșă de rețete îmbietoare, care odată ce își fac loc în inima ta, nu mai ai cum o uiți. Și în Republica Moldova oamenii apreciază frumosul, și cel mai important, gustosul. În Chișinău avem cel puțin 7 localuri specializate în bucate franceze, bucate care răsfață papilele gustative prin finețe și savoare.

Echipa #diez a selectat câteva localuri interesante din capitală, la care puteți merge și unde vă puteți delecta cu gustări deosebite:

#Délice D`ange

Delice D ange

Patiseria franceză Délice D’ange a fost creată în septembrie 2003. Aici puteți gusta din croissanturile pregătite cu multă dragoste la prețuri atractive, spre exemplu Croissantul nature costă 18 lei, cel „Multicolore” – 22 de lei, iar pe lângă acestea mai sunt o gamă variată de torturi, prăjituri și înghețate ce-ți pot îndulci ziua.

Patiseria este amplasată pe str. 31 August 1989, 117/2. În zilele de luni până vineri, puteți vizita restaurantul între orele 08:00 și 22:00, iar în zilele de weekend – între orele 09:00 și 22:00.  Mai multe detalii referitor la meniul patiseriei, dar și la serviciile acesteia, aflați aici.

#Crème de la Crème

creme de la creme

Crème de la Crème este un local francez care combină în mod unic două formate: produse de panificație tipic francez și confortabilă Provence. Este localizat pe str. Alexandru cel Bun, 98A, iar orele de lucru variază între 08:00-23:00 în zilele de luni până sâmbătă, iar în ziua de duminică localul este deschis începând cu ora 09:00 până la ora 23:00. Meniul este diversificat, acesta a inclus deserturi tradiționale din diferite regiuni ale Franței, precum și deserturi cele mai bune din lume cum ar fi Chocorollul pe care îl găsiți la prețul de 29 de lei, tarta Millefeuille care costă 39 de lei, Champs-elyses care costă 49 de lei și multe altele. Informațiile referitor la prețul produselor au fost luate de aici.

Pentru mai multe detalii referitoare la serviciile localului, accesați acest link.

#Loft Cafe & Restaurant

loft restaurant

Localul situat în inima Chișinăului, își delectează clienții cu bucate europene, dulciurile franceze fiind unele dintre cele mai solicitate. Preferat de mulți, desertul „Creme-Brulee” costă 45 de lei, iar clătitele „Crepe suzette” au prețul de 80 de lei. Puteți găsi localul pe strada Nicolae Iorga, 3, în intersecție cu strada Alexei Mateevici. Mai multe detalii găsiți pe site-ul localului.

#Panipit

panipit

Muzică variată, bucate în stil european și o atmosferă prietenoasă, așa putem descrie restaurantul Panipit, aflat pe strada 31 August 1989, 115, din capitală. Zilnic, localul este deschis între orele 11:00-23:00. Pe lângă o bucătărie diversificată, Panipit presupune și bucate franțuzești cu care ne putem delecta la nesfârșit, cum ar fi carnea de porc cu prune uscate în sos de pomuşoare, care costă 190 de lei, dar și desertul ”Mille feuilles aux fruits”, care costă în jur la 65 de lei.  Mai multe informații aflați aici.

#Premiera Cafe & Terasa

premiera

Începând cu bucătăria franceză și terminând cu cea japoneză, localul Premiera Cafe & Terasa expune o gamă variată de bucate tradițional europene. Salata Province face parte din meniul bucătăriei franceze și costă în jur la 65 de lei. Localul poate fi găsit la adresa, strada Alexandru cel Bun, 18. Mai multe informații referitor la meniul și la serviciile restaurantului, aflați aici.

#Patisserie Caramel

caramel

Patiseria Caramel din capitală se poate lăuda cu cele mai dulci prăjituri și croissanturi. Fiind în stil francez, acestea sunt gătite cu multă dragoste și multă cremă. Croissanturile simple, cu ciocolată sau cu migdale sunt la prețul de 17 lei, iar macaronsurile sunt la preț de 18 lei/35g. Puteți face cunoștință cu aceste delicii zilnic, între orele 08:00-22:00, pe strada Mitropolitul G. Bănulescu-Bodoni, 4. Mai multe detalii despre serviciile patiseriei aflați aici.

#Seasons Brasserie

seasons brasserie

La Seasons Brasserie puteți savura faimoasa gustare franceză, supa de ceapă. Localul este amplasat pe strada Arborilor, 21 și este deschis zilnic între orele 10:00 și 00:00, iar pe lângă bucătăria franceză, localul dispune și de bucate în stil european. Mai multe informații găsiți aici.

Da voi ce alte localuri cu bucătărie franceză cunoașteți?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente