(foto) Best of: Lista localurilor cu specific italian, unde te poți delecta cu pizza, bruschette sau spaghetti

Mi-Piace Local

Bucătăria italiană se deosebește de restul bucătăriilor prin prezența bucatelor sățioase. De regulă, italienii mănâncă mult aluat, iar asta denotă și din deliciile cu care aceștia se mândresc, unde putem enumera atât pizza, cât și pastele. Acest tip de bucătărie este atât de popular, încât a cucerit și țările din întreaga lume, printre care și Moldova.

Echipa #diez a realizat o listă a localurilor cu specific italienesc din capitală, unde puteți face cunoștință cu tradiționala bucătărie italiană:

#Mi Piace Ristorante & Pizzeria

Mi-Piace Local

Restaurantul Mi Piace se află lângă Valea Trandafirilor, mai exact pe str. Trandafirilor, 4 și este deschis zilnic, între orele 11:00 și 23:00.

Faimoasele bruschette nu lipsesc din menu, cele cu roșii și busuioc fiind la un preț de 45 de lei, iar cele cu brânză philadelphia ajung la 95 de lei. Pe lângă acestea, localul îmbină o gamă bogată de bucate italiene, precum Carpaccio de Vițel, care costă 120 de lei, Tartar de ton la prețul de 220 de lei, Spaghete Carbonara la preț de 100 de lei și multe alte gustări cu care vă puteți delecta.

Mai multe informații găsiți pe site-ul restaurantului.

#Hostaria Amacord

amacord

„La Hostaria Amarcord veți descoperi un loc prietenos, cald și primitor, în care vă puteți elibera de șabloane și prejudecăți”. Localul este amplasat pe str. Șciusev, 62A, la intersecția străzilor Pușkin și Șciusev. Localul este deschis în zilele de luni până sâmbătă, în zilele de lucru, restaurantul își primește vizitatorii începând cu ora 09:00 și terminând cu ora 23:00, iar sâmbăta acesta lucrează între orele 10:00 și 23:00.

Aici puteți găsi: Risotto milanese la preț de 140 de lei, Carbonara la preț de 120 de lei și bruschette la preț de 50 de lei.

Mai multe detalii despre meniul și serviciile localului aflați aici.

#Trattoria della nonna

tratoria

Trattoria della nonna este locul unde armonia și bogăția gusturilor se contopesc cu tradițiile bucătăriei italiene. Trattoria della nonna îmbină o rețea de restaurante, unul fiind situat pe str. M. Kogălniceanu, 62 și este deschis zilnic de la orele 07:00 până la ora 02:00, după miezul nopții.

Aici puteți găsi Pizza de la nonna la preț de 77 de lei, Carpaccio di Barbabietole rosse la preț de 65 de lei, dar și bruschette con peperoni la preț de 37 de lei.

 Mai multe detalii găsiți accesând link-ul. 

#Carmelo

carmello

Situat în inima Moldovei, localul cu specific italian este situat pe str. Veronica Micle, 1/1 și este deschis zilnic între orele 10:00 și 23:00.

Aici vă puteți delecta papilele gustative cu risotto con zucchine e gamberetti la preț de 200 de lei, pasta al pesto la preț de 105 lei, tartare di salmone la preț de 280 de lei și multe alte bucate italiene de-o savoare unică.

Pentru mai multe informații dați click aici.

#Mezzo

mezzo

Localul este situat pe bd. D. Cantemir, 12 și are un program zilnic de la orele 07:00 până la 22:30.

Aici puteți găsi vegetarian risotto with spinach la preț de 120 de lei, Spaghetti ala Carbonara la preț de 170 de lei și multe alte delicii, care ne încântă simțurile. De altfel, Mezzo este și un local vegetarian friendly, unde orice vegentarian își poate găsi ceva pe plac, în stil italian.

Pentru mai multe informații intrați aici

#La Roma Club/Restaurant

la roma

„La Roma restaurant este primul restaurant cu bucătărie italiană din Republica Moldova”. Este situat pe str. Albișoara, 40/1 și este deschis 24/24.

Aici vă puteți delecta cu tocăniță din legume la preț de 45 de lei, cu tagliatelle cu carne de miel „AGNELLINO” la preț de 115 lei, pasta carbonara la preț de 82 de lei, lasagna „TRENTINO” la preț de 98 de lei și multe alte bucate specifice Italiei.

Mai multe informații găsiți aici.

Dar voi ce alte localuri cu specific italienesc cunoașteți?

 

Taguri: #best of
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente