(foto) Best Of: Khachapuri sau Khinkali. 4 localuri din Chișinău, unde te poți delecta cu bucate georgiene

collage main georgian

Pe lângă faptul că Georgia este cunoscută ca fiind patria vinului, aceasta dispune de o cultură gastronomică variată și condimentată. La pregătirea bucatelor cu specific georgian se folosesc multe condimente și ierburi, cum ar fi: semințele și frunzele de coriandru, schinduf, sumac, leuștean, chimen, busuioc, tarhon, cimbru, dafin, pătrunjel şi boia.

Echipa #diez a pregătit o listă a localurilor din Chișinău, unde vă puteți delecta papilele gustative cu bucate georgiene:

#La Sarkis

la-sarkis local

Localul „La Sarkis” este amplasat în centrul orașului, pe str. Alexei Mateevici 113/a și este deschis pentru vizitatori 24/24.

la sarkis mancare

Aici vă puteți delecta cu Khachapuri „De Adjaria” la preț de 137 de lei, Khachapuri cu spanac la preț de 123 de lei, iar Kofta (o gustare din carne de vită, fidea, orez, ciuperci și ceapă) o puteți gusta, achitând un preț de 187 de lei.

Mai multe informații despre restaurant găsiți aici. 

#Saperavi

saperavi local

Localul „Saperavi” este situat în sectorul Rîșcani, str. Miron Costin 13/1, este deschis între orele 11:00 și 23:00, excepție făcând zilele de vineri și sâmbătă când localul este deschis până la ora 01:00.

saperavi food

Aici puteți găsi turte osetine cu varză proaspătă și ciuperci la preț de 85 de lei, iar iubitorii de dulce se pot delecta cu o turtă cu caise, persic și brânză la același preț. „Kuchmachi” – o gustare din ficat de pui, stomacuri de pui, inimi de pui, verdeață și ceapă, poate fi servită, achitând prețul de 75 de lei. De asemenea, aici puteți găsi „Somon în sos de nuci Baje” la preț de 120 de lei, „Supă rece pe matzoni” la preț de 45 de lei, dar și „Khinkali cu carne de porc și vită”, la preț de 18 lei per 3 bucăți.

Pentru mai multe detalii referitoare la serviciile localului, accesați linkul.

#Tbilisi

tbilisi local

Tbilisi este localizat pe bd. Ștefan cel Mare, 69 și este deschis zilnic între orele 11:00 și 23:00.

tbilisi food

Aici vă puteți delecta papilele gustative cu „Chakapuli” la preț de 65 de lei, „Tbilisi Khinkali” la preț de 80 de lei, dar și „Mingrelion Khachapuri” la preț de 120 de lei.

Pentru mai multe informații dați click aici. 

#Crîcimă Gagauz

crîcima local

Cu toate că este un local cu un specific găgăuz, Crîcima Gaugaz prezintă un meniu gustos și divers. Puteți găsi crîcima pe str. Miron Costin 12, zilnic, între orele 10:00-22:00.

crîcima food

Aici puteți găsi „Khachapuri on the grill” la preț de 66 de lei, „Khachapuri by Adjarski” la preț de 95 de lei și „Kivirma” la preț de 48 de lei.

Mai multe informații puteți afla de aici.

Vezi și:

Best Of: Nachos, burritos sau quesadilla. 5 localuri din Chișinău unde te poți delecta cu bucate mexicane

# Best of: Croissant, macarons sau faimoasa supă de ceapă. Lista localurilor cu specific franțuzesc din Chișinău

# Best of: Udon, orez sau sushi. Cinci localuri cu specific japonez din capitală

# Best of: Lista localurilor cu specific italian, unde te poți delecta cu pizza, bruschette sau spaghetti

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente