Şoferii care prestează servicii în regim de taxi vor trebui să dispună de taximetre

taxi

Şoferii care transportă pasageri pe o distanță mai mică de 300 de kilometri şi prestează servicii în regim de taxi vor trebui să dispună în mod obligatoriu de taximetre, pentru a putea astfel să fie verificați dacă într-adevăr parcurg distanța prevăzută de lege şi nu comit abateri.

Propunerea a fost făcută la şedința a grupului mixt de lucru privind combaterea transportului ilegal de pasageri şi mărfuri peste hotarele Republicii Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, în cadrul întrevederii a fost discutată şi situația şoferilor cu autoturisme de până la nouă locuri, care transportă pasageri şi colete peste hotarele Republicii Moldova. Marea majoritate a conducătorilor auto prestează servicii fără a avea certificate de conformitate, fapt care pune în pericol viața călătorilor. De asemenea, aceştia prestează servicii fără a achita taxe în bugetul de stat.

La şedinţă s-a propus modificarea Codului Transporturilor Rutier, astfel ca aceste autovehicule să fie incluse într-o categorie specială şi şoferii să achite o taxă unică în bugetul de stat. Unii experți au propus ca transportul de pasageri şi mărfuri să fie liberalizat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente