Polițiștii au amendat mai mulți șoferi ce prestau servicii neautorizate de taxi în Chișinău

amenzi-pentru-soferii-taximetristi-care-activeaza-ilegal-chisinau
Foto: smotra.md

Inspectorii Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), însoțiți de colegii lor de la Inspectoratul Național de Patrulare, au efectuat în dimineața zilei de 24 septembrie noi razii de prevenire și combatere a traficului ilegal de pasageri. Operațiunea s-a desfășurat în sectorul Botanica din orașul Chișinău.

Timp de o oră, ofițerii ANTA și cei de la INP au aplicat amenzi mai multor conducători auto, care prestau servicii de taxi fără a deține actele necesare. Totodată, în cadrul verificărilor au fost depistați conducători auto, care deși, dispuneau de licență de activitate nu aveau certificatul de competență profesională. Lipsa acestor certificate pune la îndoială competența conducătorului auto, fapt care se reflectă asupra securității și siguranței în traficul rutier.

Prezent la verificări, viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Sergiu Bucataru a precizat că, fenomenul transportului ilicit de pasageri urmează a fi diminuat la maxim. În acest scop, au fost amplificate verificările în raza municipiului Chișinău și pe traseele naționale ale RM. De menționat că, verificările vor avea loc sistematic până la atingerea rezultatelor scontate.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a elaborat un Plan de Acțiuni în comun cu ANTA pentru combaterii fenomenului transportului ilicit de pasageri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente