(foto) Porumbeii au străbătut azi cerul. Cum a fost sărbătorită Ziua Păcii la Chișinău

eee
Foto: MAI

Astăzi, 21 septembrie 2016, la Chișinău a avut loc o manifestație consacrată Zilei Internaționale a Păcii. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată sub egida Ministerului Afacerilor Interne.

Ziua Internațională a Păcii a început cu o slujbă religioasă la Catedrala Mitropolitană, urmată de marșul veteranilor pentru Pace și mitingul solemn.

În cadrul manifestației, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a felicitat cetățenii, veteranii de război, copiii  și pe cei prezenți la sărbătoare: „Astăzi datorăm mulțumiri veteranilor de război pentru aportul pe care l-au adus pe altarul Păcii. Ei și-au făcut datoria, în rest depinde de noi, noi suntem cei care vom sta în continuare la straja ei, pentru un viitor prosper și copii liberi. Această zi este o oportunitate pentru noi toți, cetățeni ai Republicii Moldova, împreună cu întreaga lume,  să ne  gândim la pace, la o societate lipsită de ură şi violenţă și în temeiul acestor valori să ne făurim viitorul și să creștem familii, pentru că în sânul familiei se naște pacea. Angajații Ministerului Afacerilor Interne sunt creatorii și susținătorii păcii, ai liniștii și înțelegerii în societate. Garantarea și menținerea păcii în țară  este îndatorirea noastră primordială, pe care tindem mereu să o îndeplinim cu devotament și profesionalism”, a spus ministrul Alexandru Jizdan în discursul său.

Evenimentul a continuat cu un program pregătit de copiii Școlii Primare „A. Popovici”, care  au recitat poezii și au cântat cântece despre Pace.

Ziua Internațională a Păcii a fost instituită în 1981 și este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie.

PC: MAI
PC: MAI
PC: MAI
PC: MAI
PC: MAI
PC: MAI
PC: MAI
PC: MAI
PC: MAI
PC: MAI
PC: MAI
PC: MAI
PC: MAI
PC: MAI
PC: MAI
PC: MAI

5rgf

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente