Pe 1 octombrie, pe scena Teatrului-Spălătorie se va juca „LIFE”, un spectacol ce chestionează posibilitățile și limitele rezistenței individuale pe timp de război, și încă multe altele.

LIFE este un spectacol de Ion Borș, Nora Dorogan, Nicoleta Esinencu, Alice Monica Marinescu, Kira Semionov, Doriana Talmazan. Va fi jucat în română și rusă.

Are ca punct de pornire dialogurile telefonice purtate de artista vizuală, Alevtina Khakidze, care locuiește în prezent în Kiev cu mama ei care se află în Jdanovka, regiunea Donbass, Liudmila Andreevna. Care încearcă să-și trăiască viața într-un mod demn într-un oraș aflat în mijlocul războiului, un oraș în care oamenii au încetat să-și mai dea „Bună ziua” și în care societatea s-a divizat dintr-o dată între ei și noi.

LIFE chestionează posibilitățile și limitele rezistenței individuale pe timp de război. În secolul în care bătăliile nu se mai duc și nu se mai cîștigă doar pe cîmpul de luptă. Ci ajung prin intermediul propagandei din mass media și din rețelele sociale chiar în ograda ta, transformînd pînă și grădinița împreună cu copilul tău într-o armă de luptă.

Spectacolul este produs de Teatru-Spălătorie, comisiont de HAU Hebbel am Ufer, Berlin, cu  susținerea Fundației Federale Culturale Germane în cadrul festivalului „Estetica Rezistenței – Peter Weiss 100”

Pentru rezervări, contactați organizatorii cu un apel/sms (cu excepția websms) la 060439914 sau pe mail la [email protected]. Rezervările se pot face până la ora 12:00 în ziua spectacolului. Rezervările neonorate se anulează cu 30 minute înainte de ora începerii spectacolului.

Spectacolul începe la ora 19:00.

Contribuție opțională: 60, 80, 100 lei. Contribuție pensionari, studenți și liceeni: 40 lei.