Sesiunile de informare Diamond Challenge continuă! Liceenii din Cahul și Bălți vor afla cum își pot dezvolta o afacere

diam4
Foto: Eugen Voloșciuc

Până la deadline mai sunt câteva săptămâni. Între timp, echipa Diamond Challenge organizează sesiuni de informare pentru liceeni din toată țara, astfel încât tinerii să cunoască regulile competiției și ce beneficii vor avea participând. Sâmbătă, 24 septembrie, noi sesiuni de informare au loc la Cahul și la Bălți.

Febra sesiunii de informare Diamond Challenge Moldova (DCM) a ajuns în tot mai multe regiuni. De data aceasta, echipa se deplasează la Cahul și la Bălți să facă cunoștință cu tinerii liceeni interesați de antreprenoriat.

La Cahul evenimentul va fi moderat de către Chris Flowers – voluntar al Corpului Păcii, membru al echipei DCM (*prezentarea va avea loc în engleză, pe când prezentarea PPT va conține informația în limba română). De la Chris veți afla în mod neapărat despre: cele două competiții – business concept și social venture, reguli de înscriere, mentorat, agendă și toți pașii care te vor duce în luna aprilie la Delaware, SUA.

Evenimentul va avea loc la Palatul Culturii din Cahul, începând cu ora 13:00.

Urmăriți evenimentul și pe pagina de Facebook.

La Bălți va avea loc o prezentare interactivă moderată de Kayuyum Koban, voluntară a Corpului Păcii, membră a echipei DCM, despre Diamond Challenge Moldova și tot ce presupune această super-mega competiție.

Evenimentul va avea loc în incinta Universității de Stat „Alecu Russo”, blocul 3, sala 361 (etajul 3).

Urmăriți evenimentul și pe pagina de Facebook.

Pentru a te înregistra în concurs, trebuie să accesezi site-ul: diamondchallenge.org și să completezi formularul de participare. Data limită pentru înregistrare este 15 octombrie.

La ediția trecută, două echipe din Moldova au reprezentat țara la competiția internațională de la Delaware: Healthy Spray la categoria Business Concept, iar „Do it for Bunica” la categoria Social Venture. „Do it for bunica” au reușit atunci să se claseze pe locul I, întorcându-se acasă cu premiul de 10.000 de dolari. Do it for Bunica este o platformă web destinată migranților din R. Moldova, unde aceștia pot găsi și plăti online tineri/adolescenți localnici pentru a ajuta părinții lor în etate cu treburile gospodărești.

„Diamond Challenge Moldova” este un proiect de origine americană, la care tinerii din Moldova au participat trei ani consecutiv. În edițiile anterioare, trei dintre echipele din Republica Moldova au reușit să să clasifice în finalele internaționale, unde ne-au reprezentat țara și au obținut premii bănești în valoare de peste 6.000 de dolari.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente