Semnele care te ajută să depistezi persoanele minciunoase: își mușcă buza, se justifică, răsucește capul

1
Foto: kino-kartiny.ru

Te-ai gândit vreodată cum ar fi dacă ai cunoaște este adevăr sau minciună ceea ce-ți spune interlocutorul tău? Lucrul acesta nu este imposibil dacă ai cunoaște limbajul corpului.

Oricât de iscusit ar fi un minciunos, corpul acestuia, gesturile și mimica acestuia sunt foarte greu de controlat. Astfel, există mai multe semne care te poate ajuta să recunoști o persoană care minte, scrie ONE.RO

# Îşi răsuceşte capul

În momentul în care adresezi o întrebare directă, iar interlocutorul începe să-şi răsucească capul pentru a-şi ţine ochii departe de privirea ta, cel mai probabil acea persoană minte în legătură cu ceva.

# Umerii, respiraţia, vocea

În momentul în care o persoană este agitată şi doreşte să te păcălească, respiraţia lor devine mai greoaie, sunetul vocii mai încet şi îşi ridică umerii.

# Stă nemişcată/ dreaptă

Este perfect normal să te simţi relaxat atunci când porţi o conversaţie cu o persoană familiară, dar dacă interlocutorul arată puţin cam stresat, cel mai probabil acesta este un semn de minciună. În general, un mincinos încearcă să te ţină la distanţă pentru a nu suspecta nimic.

# Dificultatea de a-şi exprima gândurile

Acest lucru se întâmplă deoarece persoana care minte nu încearcă să te convingă doar pe tine, ci şi pe ea însăşi. Repetiţiile pot fi un semn de gândire. De asemenea, oamenii care nu vor spune adevărul, au tendinţa de a-ţi răspunde cu aceleaşi cuvinte cu care i-ai adresat întrebarea. De exemplu: “Tu ai spart farfuria?”, “Nu, nu eu am spart farfuria!”.

# Contactul vizual

De cele mai multe ori, ochii pot spune multe despre o persoană, în special, dacă spun sau nu adevărul. Contactul vizual constant este foarte important când vine vorba de mincinoşi. Dacă interlocutorul se uită insistent în ochii tăi şi încearcă să menţină contactul vizual cu orice preţ, cu siguranţă acea persoană vrea să te păcălească.

# Îşi muşcă buza

Pe lângă toate aceste semne, se numără şi muşcatul buzei. Dacă o persoană face acest gest, nu este destul de clar ce vrea să transmită. În aceste momente, gâtul se usucă şi nu mai au salivă. De asemenea, este indicat să vă uitaţi şi la zâmbet. Este foarte uşor să observaţi un zâmbet fals.

# Îşi iau apărarea continuu

Mâinile reprezintă un indicator al sincerităţii unei persoane, iar dacă o persoană îşi atinge constant gâtul sau punctele slabe, cu siguranţă ascunde ceva.

# Îşi ating buzele

Chiar şi fără să realizeze, o persoană care minte tinde să-şi atingă buzele. Atunci când face acest lucru, înseamnă că nu vrea să spună adevărul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente