5 minciuni care te învață la școală

Angry-Screaming-Woman-Teacher-via-Shutterstock

Toți ne întâmpinăm sau ne-am întâmpinat cu sfaturile profesorilor despre ce trebuie și ce să nu facem la școală. Studiile experților de-a lungul ultimilor ani au demonstrat că majoritatea acțiunilor pe care le întreprindem la școală, care îi fac pe profesori nervoși, sunt de fapt benefice pentru elev.

Minciuna #1. E o pierdere de timp să scrii mesaje prietenilor

Studiile au demonstrat că, de fapt, convorbirile prin mesaje pot dezvolta abilitățile lingvistice. Și cu cât mai devreme începi, cu atât mai efectiv și evidențiat va fi rezultatul. Experții zic: cu cât mai profunde și dezvoltate sunt abilitățile de a scrie mesaje, cu atât mai bune sunt abilitățile de citire și de scriere în caiete. Motivul invocat de profesori ar fi că tinerii scriu mesaje în loc să creeze opere și să scrie romane. Însă în realitate ei scriu mesaje, în loc să facă nimic. Să fim cinstiți, câți dintre tineri ar scrie romane și poezii dacă mesajele telefonice nu ar exista?

1

 

Minciuna #2. Să asculți muzică la ore te sustrage

Muzica poate fi folosită pentru a îmbunătăți activitățile de studiere, dacă o utilizezi corect. Nu e obligatoriu să asculți Mozart, însă muzica trebuie să fie instrumentală și să sune în pași moderați. Adică serios, câți dintre voi ar putea învăța când în căști se aud piese de-a lui Busta Rhymes sau Eminem? Muzica este eficientă, fiindcă blochează sunetele enervante, ridică nivelul de performanță și te ajută să te relaxezi și să te concentrezi.

2

 

Minciuna #3. A visa (cu ochii deschiși) e o pierdere de timp

La prima vedere, a visa cu ochii deschiși la ore poate părea o pură demonstrație a leneviei, de fapt este un instrument foarte eficient de gândire. Știți cum se zice că utilizăm doar o mică fracțiune a creierului. Păi iată faptul că ești cu capul în nori la ore te poate ajuta să deschizi și să pui în funcțiune mai multe fracțiuni ale creierului, care eventual te poate ajuta cu rezolvarea problemelor. De nenumărate ori vedem cum la ore elevi, fiind sub presiune și încercând din greu să găsească o soluție, în final se trezesc cu nimic. Elementar se blochează tot creierul din cauza că elevii gândesc din greu. De obicei, pentru a rezolva o problemă, e nevoie să te oprești din căutarea rezolvării și să te concentrezi pe altceva.

3

 

Minciuna #4. A mesteca guma la ore e o sustragere

A mesteca guma te ajută la concentrare, atât cât și de a scuti organismul de la tensiune și stres. Chiar și militarii utilizează mestecatul gumelor pentru a rămâne mereu pe veghe. Dar asta nu e totul, mestecatul gumei te poate ajuta să dezvolți memoria cu 35%. Așa că dacă mâine ai un test și trebuie să repeți toată noaptea, ar fi bine să-ți cumperi câteva pachete de gume.

4

 

Minciuna #5. Mâzgălitul caietelor este o acțiune contra-productivă

Mâzgălitul este întocmai inversul la ce majoritatea oamenilor cred că e. Acțiunea dată previne blocarea creierului într-o oarecare fază a “comei”, de care se ciocnește când este stresat de acțiunile grele precum lectura sau rezolvare problemelor. Cei care au la sfârșitul caietelor tot felul de mâzgălituri, asta de obicei le ajută să se concentreze cu mult mai mult decât pe cei care nu fac asta.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-back-to-school-doodles-urban-style-image20600280

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente