Un tânăr polițist de frontieră a decedat după ce a fost maltratat de trei indivizi

politie_frontiera_prut_border_gov_md_85394300
Foto: Publika.md

Mihail Ianțus, un tânăr ce activa în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești al Direcției regionale SUD, a încetat din viață după ce a fost maltrat de trei bărbați într-un sat din raionul Cahul. Efectivul Poliţiei de Frontieră deplânge plecarea prematură a colegului și își exprimă adânca durere şi sincerele condoleanţe apropiaţilor. Acesta era căsătorit, soția sa fiind însărcinată și având un copil de doar cinci ani.

Potrivit colegilor, Mihail Ianțus, în vârstă de 30 de ani, activa în funcția de inspector în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești al Direcției regionale SUD. Pe parcursul activității sale, debutată în 2007, s-a prezentat ca o persoană activă și responsabilă în exercitarea misiunilor de serviciu.

Decesul polițistului de frontieră a parvenit în urma leziunilor corporale grave primite din maltratarea acestuia acum cinci zile, de către trei bărbați din or. Vulcănești.

Cei trei indivizi cu vârsta de 27, 30 și respectiv 37 de ani, domiciliați în or. Vulcănești, sunt cercetați de organul de urmărire penală al IP Cahul și au fost reținuți. Aceștia sunt bănuiți de comiterea infracțiunii de huliganism agravat, manifestat prin cinism și obrăznicie deosebită.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 12 iulie. Angajații IP Cahul au fost alertați de proprietarul unui local din s. Găvănoasa, raionul Cahul, pe faptul că în apropiere, mai mulți tineri maltratează o persoană.

Veniți la fața locului, polițiștii au identificat un localnic de 31 de ani, care s-a dovedit a fi un angajat al Poliției de Frontieră și care a intervenit în aplanarea unui conflict iscat între cei trei indivizi în stare de ebrietate. Lăsându-l să zacă la pământ, suspecții au părăsit locul infracțiunii.

La scurt timp, urmare a intervenției operative, dar și a măsurilor de căutare a poliției din Cahul, suspecții au fost reținuți pe o stradă din localitate. Polițistul a fost transportat de urgență la spitalul raional Cahul pentru îngrijiri medicale, fiindu-i cauzate leziuni corporale grave.

Pe marginea acestui caz, Poliția a inițiat o cauză penală pentru huliganism. Dacă vinovăția bănuiților va fi dovedită, potrivit legislației penale a Republicii Moldova, aceștia riscă închisoare de până la șapte ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente