„Bucurie în mișcare” ne invită să ne jucăm și să facem sport pentru a susține tinerii cu performanțe

DSC_0013

„Ne bucurăm prin mișcare alături de întreaga familie”, acesta a fost mesajul pe care l-au transmis organizatorii și partenerii proiectului „Bucurie în mișcare”, care se desfășoară pentru prima dată la Chișinău, în cadrul unei conferințe de presă. Prima ediție a acestui proiect îi provoacă pe toți doritorii să fie activi prin competiții, jocuri și diverse concursuri.

Autorul acestui proiect și președintele asociației 11even, Ovidiu Neamțu, în cadrul unei conferințe de presă a vorbit despre începutul acestuia în România. „Am pornit acest proiect în 2012 în România, atunci când a fost Olimpiada. În România am traversat deja peste 20 de orașe și astăzi, peste patru ani, suntem și la Chișinău. După acel model implementat peste Prut, am dori să sensibilizăm comunitatea să participe împreună cu toată familia la aceste acțiuni.” El a menționat că proiectul se desfășoară diferit în Moldova, față de România. Acolo durează o singură zi, aici, o săptămână.

Atunci când a explicat propriu-zis procesul desfășurării acestuia, Ovidiu Neamțu a menționat faptul că peste 50 de voluntari, pe parcursul a cinci zile vizitează mai multe instituții de învățământ din țară, unde peste 5.000 de copii sunt invitați să se joace. Printre aceste jocuri sunt: ștafeta, badmintonul, tir cu arcul etc.

DSC_0017

De asemenea, proiectul „Bucurie în mișcare” vine să susțină 10 liceeni cu performanțe deosebite din Moldova care vor reprezenta țara noastră la evenimentul „Creatori de viitor-Champions United” de la Cluj. Acolo vor fi reuniți circa 150 de elevi de liceu cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport și leadership școlar. Așadar, tinerii din Republica Moldova au ocazia în premieră să aplice la acest concurs.

Săptămâna „Bucuria în mișcare”, care a demarat luni, 16 mai, include mai multe evenimente care se desfășoară în grădinițe și școli de la Chișinău și care sunt destinate copiilor cu vârsta de la 6 până la 10 ani. Aceasta se va încheia cu Festivalul „Bucurie în mișcare”, care se va desfășura duminică în Parcul Dendrariu.

„Unul dintre partenerii acestui proiect care ne-a susținut încă de la începuturi este compania Kaufland”, a spus Ovidiu Neamțu.

„Am dori să aducem acest festival în primul rând în familiile de aici. „Bucurie în mișcare” nu este singurul proiect căruia dorim să-i dăm viață, mai intenționăm să organizăm alte activități interesante aici”, a spus reprezentanta companiei Kaufland România și responsabil CSR, Anna-Katharina Scheidereiter. Aceasta le-a mulțumit autorităților publice pentru implicare și pentru parteneriat. De asemenea, aceasta a ținut să invite lumea la un concert care se va desfășura la Chișinău peste două săptămâni, pe strada pietonală, unde va evolua formația „Voltaj” alături de interpreții din Republica Moldova. În toamnă organizatorii preconizează să mai facă un proiect de ecologizare – „Let do it” sau „Hai Moldova”.

DSC_0061

Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, în cadrul aceleiași conferințe de presă a menționat că a avea un partener precum este Kaufland este o fericire. Edilul Capitalei este sigur că această companie este un investitor promițător pentru Moldova, iar datoria autorităților publice locale este să-i creeze un mediu confortabil. Un asemenea partener ar aduce locuri de muncă noi, o infrastructură civilizată în acest domeniu, adausuri comerciale corecte. „Modul în care acești parteneri fac cunoștință cu noi este unul foarte plăcut și util, dacă facem referire la „Bucurie în mișcare”. Mă bucură foarte mult faptul că deja după patru ani de când acest proiect există în România, astăzi îl regăsim la Chișinău”, a afirmat Dorin Chirtoacă.

În cadrul aceleiași conferințe de presă s-a comunicat faptul că, compania Kaufland ar fi interesată să deschidă șase magazine. Deschiderea acestora ar fi programată pentru sfârșitul anului 2017. Terenurile unde vor fi amplasate aceste magazine nu au fost făcute publice, dar s-a menționat că această companie ar fi interesată să fie cât mai aproape de consumator.

DSC_0059

„Bucurie în mișcare” se va încununa cu un festival la care sunt invitați toți doritorii de a petrece ziua de duminică, 22 mai, la concertul aniversar al formației „Gândul Mâței”. Acesta se va petrece în Parcul Dendrariu, cu începere la ora 10.00. Zona parcului va cuprinde diverse spații unde copiii între 4 și 12 ani vor putea să se joace și să participe la mai multe competiții sportive: fun-tennis, tir cu arcul, badminton, popice finlandeze, volei, ștafete. La dispoziția celor care vor veni în parc va fi și o zonă de relaxare cu peste 100 de pături pentru picnic precum și una de catering cu multe bunătăți.

Menționăm că astăzi la bazinul Universității de Educație Fizică și Sport voluntarii vor înota pentru susținerea echipei de liceeni excepționali din Moldova. Sâmbătă, pe 21 mai, aceiași liceeni vor fi susținuți printr-un maraton în Parcul Valea Morilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente