(video) Pasionaţii de sporturi extreme au motiv de bucurie! În Chișinău se preconizează construcția unui skatepark

13006468_1120773561320528_6100651481813361264_n
Foto: Photo Credit: facebook.com/plesca.blogger

Zi de zi vedem pe stradă sau în parc tineri neînfricați care se avântă pe stâlpi, garduri, bare metalice sau chiar în havuzuri goale cu skate-ul, BMX-ul sau cu rolele pentru a primi acea doză de adrenalină pe care le-o oferă sportul. Ghidați de dorința de a crea un spațiu urban unic pentru aceștia, membrii organizației Orașul Meu au inițiat ideea amenajării unui Skatepark în inima Capitalei.

Conceptul proiectului îi aparține Mihaelei Cimbriciuc, membră a „Orașul Meu”. Am aflat cum a apărut ideea construcției unui skatepark la noi. „Ideea s-a născut spontan, la ședintă, unde am discutat-o împreună cu colegii. Am realizat că este un proiect necesar Chișinăului. Apoi am cerut ajutorul prietenilor pentru a face cunoștință mai îndeaproape cu necesitățile skater-ilor.

 

Photo Credit: Jenya Syslik
Photo Credit: jenya syslik

Membrii proiectului au găsit un spațiu potrivit pentru viitorul skatepark în cadrul unuia dintre pavilioanele părăsite de la Moldexpo, unde s-au strâns într-o zi de weekend pentru o salubrizare a teritoriului. Din nefericire, tinerii au aflat că pavilionul respectiv a fost scos la vânzare. Coordonatorul proiectului „Orașul Meu”, Adrian Pleșca, a scris pe pagina sa de Facebook atât despre necesitatea unui parc pentru skateri, cât și despre căutarea unui nou loc. „Alături de echipa de la Boardshop, de ceva timp lucrăm asupra proiectului unui skatepark la Chișinău pentru a promova cultura urbană și pentru a forma o comunitate a skaterilor, rollerilor, BMX-erilor ș.a.m.d, care nu și-ar mai rupe genunchii prin cartiere, dar ar avea un loc special amenajat. Ideea inițială era să o facem într-un pavilion de la Moldexpo, însă o coincidență frumoasă a făcut ca noi să inițiem acest proiect odată cu scoaterea la vânzare a pavilionului. Acum, suntem în căutarea altor locuri în zona centrală a orașului.

Acum proiectul este la etapa inițială, organizatorii afirmând că încă nu pot oferi alte detalii. Internauții au fost foarte receptivi și au venit cu o mulțime de propuneri de locații în comentarii, printre care Parcul Central, Valea Morilor, Valea Trandafirilor, La Izvor, Alunelul, havuzul din fața hotelului Național, havuzul din fața hotelului Codru, zona adiacentă circului, fostul Stadion Republican, în apropierea liceului N. Gogol sau sub Viaduct. De asemenea, mulți dintre aceștia s-au oferit să ajute la efectuarea planului și a lucrărilor de amenajare.

 

Photo Credit: facebook.com/plesca.blogger
Photo Credit: Facebook / Plesca.blogger
12974280_1117457231652161_5278365781014686964_n
Photo Credit: Facebook /Plesca.blogger
12993482_1117457274985490_7290237236014939388_n
Photo Credit: Facebook /Plesca.blogger
Photo Credit: colaj diez/ stânga- havuzul la intrare în Valea Trandafirilor, dreapta- Valea Morilor
Photo Credit: colaj diez/ stânga- havuzul la intrare în Valea Trandafirilor, dreapta- Valea Morilor

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente