(foto) Spectaculos! O biserică veche de 100 de ani a fost transformată în skatepark

church-skate-park-kaos-temple-okuda-san-miguel-101
Foto: Photo Credit: Red Bull Media

O biserică veche din orașul Llanera, Spania, a fost transformată într-un parc pentru iubitorii de skateboard. Numită acum „Kaos Temple”, pereții bisericii au fost pictați de artistul stradal Okuda San Miguel.

Numită Kaos Temple, fosta biserică nu mai funcționa ca atare de mai bine de un secol, iar de curând acesta a devenit una dintre cele mai cunoscute comunități de skating din lume.

Proiectată de arhitectul austriac Manuel del Busto, biserica a fost inițial parte a unei proprietăți private, fiind înălțată pentru câțiva oameni de afaceri, în anul 1912. Aceștia au abandonat regiunea în anul 1930, în timpul Războiului Civil, iar biserica a rămas abandonată decenii la rând, până când a fost achiziționată de un grup de skateri, în anul 2000.

Mai târziu, aceștia au decis să instaleze rampe pentru skating, iar din anul 2012 a luat naștere Kaos Temple. Fiind foarte veche, clădirea a trebuit restaurată, așa că grupul a decis să pornească o campanie de strângere de fonduri în acest sens. Ei au strâns 24 514 de euro și, cu ajutorul unui sponsor, au reușit să colaboreze cu artistul Okuda San Miguel pentru a decora interiorul. Inițiativa a avut succes, numeroși tineri venind aici pentru a exersa și pentru a se distra.

Rezultatul este spectaculos, nu-i așa?

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente