Ei sunt viitorul țării! Au fost desemnați câștigătorii Olimpiadei republicane de ecologie

10998857_804912232928669_2714562746257055170_n
Foto: PC: Ministerul Educației al Republicii Moldova

Participanții la olimpiada republicană de ecologie, care s-a desfășurat în perioada 27 – 28 februarie, în incinta Liceului Teoretic cu profil real „Mihai Marinciuc” din municipiul Chișinău, au prezentat 28 de proiecte pe teme ecologice.

Olimpiada la disciplina ecologie, care a ajuns la cea de-a 18-a ediție, a întrunit în anul curent 57 de elevi din mai multe localități ale țării. Proiectele au fost prezentate fie în mod individual, fie în grupuri din mai mulți elevi.

Ministerul Educației a acordat în total 20 de premii bănești și diplome. Locul I a fost obținut de elevii Margarita Bicec (clasa a XII-a) și Simon Petru (clasa a XI-a), Liceul Teoretic „M. Sadoveanu” din orașul Hîncești, pentru proiectul „Un măr pe zi”.

Pe locul II s-au situat două echipe de elevi. Prima echipă a fost reprezentată de Nichita Moiseenco și Emilian Nichiforov, elevi în clasa a X-a la Liceul Teoretic „N.M. Spătarul”, din municipiul Chișinău, care au prezentat o lucrare la tema „Studiul scurgerilor de suprafață din municipiul Chișinău”. Autorii celui de-al doilea proiect situat pe locul II, cu titlul „Metode alternative de cultivare ecologică a roșiilor”, sunt Luminița Bacota (elevă în clasa a XII-a) și Ionela Duhlicher (elevă în clasa a X-a) de la Liceul Teoretic „Dubăsarii Vechi”, Criuleni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente