(foto) Ce cred studenții Academiei Militare „Alexandru cel Bun” despre egalitatea în bază de gen

militari2
Foto: PC: Zugo.md

Expoziția de fotografii „Femeile și Bărbații văzuți prin obiectivul fotografilor: realități și inspirații” a fost prezentată timp de două zile (16-17 martie) studenților de la Academia Militară „Alexandru cel Bun”. Instituția a găzduit și o dezbatere publică pe tema egalității de gen, în cadrul căreia studenții, viitori militari, s-au manifestat foarte activ.

Potrivit expertei în egalitate de gen, Olga Nicolenco, scopul acestor dezbateri este de a încuraja femeile să se implice în procesul decizional și de a informa societatea în legătură cu situația din țară, dar și de peste hotare în domeniul egalității de gen, scrie ZUGO.

 

militari3
PC: Zugo.md

„Noi ne propunem să combatem educația stereotipică potrivit căreia rolul femeii este la bucătărie. Inclusiv prin intermediul acestei expoziții vă vom demonstra că femeia poate înregistra succese remarcabile în domenii considerate masculine, cum ar fi cel militar, de exemplu”, a deschis Olga Nicolenco dezbaterea publică.

„Personal, nu cred că femeile din țara noastră sunt lipsite de drepturi sau marginalizate. Implicarea acestora în structuri decizionale ține doar de dorința acestora”, a comentat un student.

„Nu întotdeauna femeile pot obține aceleași rezultate ca bărbații. În viață, de cele mai multe ori, aceștia sunt superiori, chiar dacă în școală fetele învață mai bine”, a declarat o studentă.

 

PC: Zugo.md
PC: Zugo.md

În replică, Olga Nicolenco a declarat că statul creează impedimente în dezvoltarea profesională a femeii. „Din cauza educației stereotipice, dar și din cauza unor reglementări legale, femeia este obligată să stea acasă cu copilul timp de trei ani. Imaginați-vă că o tânără familie vrea să facă și al doilea copil. Practic timp de șase ani, această femeie va pierde din ritmul și cunoștințele profesionale. În asemenea circumstanțe, este evident că unei femei îi va fi mai greu să obțină o poziție de conducere”, a conchis experta.

 

PC: Zugo.md
PC: Zugo.md

Menționăm că dezbateri publice privind egalitatea de gen se desfășoară în această perioadă în aproximativ 30 de locații din întreaga țară, în urma desfășurării concursului de fotografii „Egalitate prin Obiectiv”.

Mai multe informații despre concurs, dar și despre expoziții sau dezbateri puteți găsi pe pagina de Facebook a concursului.

 

PC: zugo.md
PC: zugo.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente