(foto) Echipele RoboJunior și RoboRangers se întorc de la FIRST LEGO League Estonia cu trofee

d6df0e61-3fc9-4598-9957-087efad6ad47

În perioada 12-13 martie curent, în orașul Tallinn, Estonia, a avut loc competiția internațională FIRST LEGO League, cea mai importantă competiție în domeniul tehnologiei și roboticii pentru elevi, desfășurată în 80 de țări cu participarea anuală a peste 230 de mii de elevi. Scopul acestei competiții este sporirea interesului tinerilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică, și motivarea lor să urmeze o carieră în aceste domenii.

La competiția din Tallinn au participat 42 de echipe din Estonia, Letonia, Suedia, Ucraina și Moldova. Echipele noastre au demonstrat performanțe excelente, care au fost înalt apreciate de juriul concursului:

Echipa „RoboJunior”, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, mun. Chişinău, antrenori – Viorica Juc şi Lilia Mihălache, campioana FIRST LEGO League Moldova, a obținut în Estonia premiul întâi pentru Lucru în echipă;

Echipa „RoboRangers”, Centrul Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO, antrenor – Florin Cazac, clasată pe locul întâi pentru proba tehnică la FIRST LEGO League Moldova, a obținut în Estonia premiul întâi pentru Designul Robotului, categoria Strategie și Inovație.

Participarea echipelor în cadrul FIRST LEGO League Estonia a fost posibilă grație suportului financiar din partea Proiectului de Competitivitate al USAID, companiei StarNet, Asociaţiei Naţionale a Companiilor din Domeniul TIC, Ministerului Educației și a resurselor acumulate în cadrul unei campanii de finanțări colective pe platforma Guver24.md.

 

4d967969-7faf-413d-b4cf-ae75c9add73e
Photo Credit: Robootika.ee

Ediția națională FIRST LEGO League a avut loc în Moldova pe 20 februarie 2016 în incinta centrului ARTICO. La eveniment au participat 13 echipe de elevi cu vârste între 9 și 16 ani, de la zece instituții educaționale din țară.

A doua ediție a competiției FIRST LEGO League Moldova a fost organizată de Proiectul de Competitivitate al USAID și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC), în colaborare cu ONG Robootika din Estonia, cu suportul companiei StarNet și al Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO. FIRST LEGO League Moldova este desfășurată cu susținerea și sub patronajul Ministerului Educației al Republicii Moldova.

Competiția este un eveniment anual, organizat în cadrul Programului de studiere a roboticii în instituțiile educaționale din RM „ROBOCLUB”, lansat în martie 2014. Mai multe detalii aflați pe pagina de Facebook FIRST LEGO League Moldova.

 

Photo Credit: Robootika.ee
Photo Credit: Robootika.ee
Photo Credit: Robootika.ee
Photo Credit: Robootika.ee
Photo Credit: Robootika.ee
Photo Credit: Robootika.ee
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente