Un polițist de la Râșcani a fost prins în flagrant în timp ce primea mită

ggg
Foto: PC: stirilocale.md

Un polițist de la Inspectoratul de Poliţie Râşcani a fost învinuit de trafic de influență. Acesta a pretins bani pentru fabricarea unui dosar de păstrare ilegală a substanţelor narcotice.

În noiembrie 2015, având în gestiune un caz de păstrare ilegală a substanţelor narcotice, depistate la domiciliul unui tânăr din raion, poliţistul a pretins de la tatăl acestuia 4.000 de lei. Pentru această sumă, ofiţerul a promis că poate influenţa experţii Direcţiei Tehnico Criminalistice şi Expertize Judiciare Nord la stabilirea faptului precum că obiectele depistate nu se atribuie la categoria substanţe narcotice. Pe 13 noiembrie 2015, poliţistul a fost reţinut în flagrant de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, imediat după primirea banilor solicitaţi. În legătură cu fapta comisă, poliţistul a fost eliberat din organele MAI, actualmente având interdicţia de a părăsi hotarele ţării.

Dacă va fi găsit vinovat de comiterea traficului de influenţă, fostul ofiţer, în vârstă de 27 de ani, riscă până la cinci ani închisoare sau amendă de până la 60 de mii de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente