Un angajat al poliției a fost reținut în timp ce primea mită

mita
Foto: PC: nbcwashington.com

Un angajat al Serviciului documentare accidente rutiere al Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră al Direcției de Poliție a mun. Chişinău a Inspectoratului General al Poliției al MAI a fost reținut de ofițerii SPIA în timp ce estorca și primea mită în valoare de 2 000 de lei.

Potrivit Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA), polițistul a pretins banii de la un bărbat suspectat de comiterea unei contravenții, iar în schimbul banilor estorcați, polițistul îl asigura pe contravenient că nu îl va atrage la răspundere contravenţională cu sesizarea instanţei judecătoreşti pentru a nu fi privat de dreptul de a conduce unităţile de transport, pe faptul părăsirii locului unui accident rutier neînsemnat.

În rezultatul operaţiuni comune, realizate de către SPIA, CNA și Procuratura Anticorupție, poliţistul a fost reținut în flagrant, în biroul de serviciu, în timp ce îi erau transmiși banii.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal în temeiul art. 324 alin. 2, lit. c) Cod penal al Republicii Moldova (Corupere pasivă).

Dacă va fi dovedită vinovăția suspectului, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă de până la 160 000 de lei şi privarea dreptului de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente