(foto, video) Altercații violente la sediul Procuraturii Generale din Capitală

2
Foto: Altercații violente la sediul Procuraturii Generale

Tinerii care au hotărât să-și extindă drumul protestului au ajuns la sediul Procuraturii Generale din Chișinău și au putut fi martorii, dar și participanții unei altercații violente.

În cadrul Marșului de Protest din cadrul mobilizării populare, care s-a îndreptat spre blocul lui Vlad Plahotniuc, au avut loc altercații violente chiar în fața sediului Procuraturii Generale. O persoană a fost transportată la spital. Opt persoane, inclusiv un minor și organizatorii marșului, cum ar fi Pavel Grigorciuc, Alexandru Roșco, Mihail Amerberg și Grigori Petrenco au fost reținuți, deocamdată, pe 72 de ore.

Cele opt persoane au fost reținute din cauza că, fiind ajunși în fața Procuraturii Generale, au încercat să pătrundă cu forța în sediul instituției.

Poliția a intervenit pentru curmarea acțiunilor ilegale ale protestatarilor, manifestate prin comportament agresiv față de forțele de ordine, astfel, încercând să destabilizeze ordinea de drept și liniștea publică. Ca urmare, reținuții au fost excortați la IP Râșcani pentru documentare. În rucsacurile celor reținuți au fost depistate lanțuri și lacăte.

În acest caz Poliția va iniția o cauză penală pentru nesupunerea violentă activă cerinţelor legitime ale reprezentanţilor autorităţilor şi la dezordini în masă, precum şi la săvârşirea actelor de violenţă împotriva persoanelor, fapt ce se pedepsește de legea penală cu amendă în mărime de la 4.000 la 10.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Atenție! Secvențele video de mai jos pot conține limbaj licențios!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente