Elevi din Republica Moldova au cucerit juriul unui concurs de coafură din România

_DSC0029
Foto: Coafură realizată de studenți ai Colegiului Mondostud-Art PC: mondostudart.md

Elevii colegiului Mondostud-Art din Chişinău au cucerit juriul unui concurs internaţional de coafură, ce s-a desfăşurat în oraşul Bacău din România. Elevii moldoveni au luat premiul de excelenţă şi premiul întâi la Secţiunea coafuri de seară, relatează TRM.

În total, în competiţie s-au înscris 400 de participanţi din aproape 100 de licee şi şcoli gimnaziale de pe ambele maluri ale Prutului. Tendinţe din antichitate, din perioada Renaşterii, dar şi coafuri tradiţionale româneşti, realizate cu talent, inovaţie şi creativitate, toate acestea le-au adus elevilor din Republica Moldova primele locuri la acest concurs.

„Participanții au o creativitate şi o ingeniozitate deosebită”, a remarcat Larisa Ceban, vicedirectorul colegiului.

„Proiectul își propune să adune la un loc elevi şi profesori de la liceele cu specialitatea estetică şi igiena corpului omenesc din România şi Republica Moldova”, a declarat Remus Cazacu, directorul Liceului „Nicolae Vasilescu-Karpen” din Bacău, România.

Reprezentanţii colegiului din Chişinău spun că rezultatele obţinute sunt rodul unei munci făcute cu pasiune. În cadrul concursului, specialiştii în cosmetică, manichiură şi machiaj din Republica Moldova au organizat şi ateliere de creaţie pentru curioşi.

Specialiştii consideră că acest domeniu este unul de perspectivă pentru tinerii de pe ambele maluri ale Prutului, de aceea este nevoie de investiţii, astfel încât mai mulţi copii să aibă acces la aceste studii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente