Un originar din Moldova candidează la funcția de senator în SUA

11037082_1663620883873472_1137772148343455210_n
Foto: PC: Yuriy Seretskiy/Facebook

Iuriy Seretskiy este un om originar din Republica Moldova, care în 1995 a emigrat în Statele Unite ale Americii, iar la alegerile din anul viitor va candida la funcţia de senator din partea statului Connecticut.

Acesta declară pe pagina sa oficială de Facebook că este inacceptabil ca migranţii din fosta URSS să nu aibă niciun reprezentant la niciun nivel de guvernare în SUA, iar interesele lor să nu fie reprezentate de nimeni, transmite IPN.

Candidatul a emigrat din Chişinău la 19 ani şi în ultimii 10 ani a locuit în oraşul american Sacramento. Acesta a candidat la funcţia de primar al localităţii Rosevill din SUA, în noiembrie 2014, dar nu a învins în cursa electorală.

Seretskiy scrie pe pagina sa că în fosta URSS s-au dezvoltat oameni foarte talentaţi şi au fost făcute mai multe invenţii, iar aceste lucruri pot fi utilizate şi în folosul ţării pe care migranţii din fosta Uniune Sovietică au ales-o pentru trai – Statele Unite.

Senatul Statelor Unite ale Americii este una din cele două camere ale ansamblului legislativ federal, parlamentul american, care se numeşte Congresul Statelor Unite ale Americii. Alături de cealaltă cameră legislativă, Camera Reprezentanţilor, cu care împarte atribuţiile legislative federale, Senatul poate fi formal considerat camera superioară a legislativului Statelor Unite ale Americii. Senatul este format din 100 de senatori, câte doi din fiecare cele 50 de state ale SUA. Aceştia sunt aleşi pe o perioadă de șase ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente