LILU despe concertul din 6 septembrie: „Mie nu îmi „arde” a dansa și a cânta, vouă?”

10988503_1031801320172107_3048465750847020838_n
Foto: PC: Facebook/LILU (Lilia Ojovan)

Tânăra jurnalistă LILU a publicat recent un articol pe blog-ul său despre concertul din 6 septembrie, organizat de politicieni pentru a sustrage atenția de la mitingul din Piața Marii Adunări Naționale, inițiat de Platforma Demnitate și Adevăr.

Descoperă mai jos părerea jurnalistei despre această mișcare politică. „Mie nu îmi «arde» a dansa și a cânta, vouă?”, ne întreabă dânsa.

„Am impresia că uneori cei care dețin hățurile acestei țări se joacă în „bunghi”. Ei cum, chiar cu trei zile înainte de protestul anunțat în Piața Marii Adunări Naționale, să dai sfoară în țară de un mega concert și deloc surprinzător – ziua în amiaza mare. Sfetnicii de această dată au dat cu oiștea în gard, pentru că bat tare la ochi planurile de distracție cu cele de protest.

Nu sunt pricepută în politică și nu mă dau mare analistă în domeniu, dar ca un simplu cetățean simt că ăstora a început să le tremure lenjeria intimă de frică – și iată soluția, nu a lui Dodon – cea romană verificată de mii de ani – Oamenii au nevoie de pâine și circ. Poftim circ cât doriți, nume mari pe afiș avem. Pâine mai puțin, dar ne-au aburit cu veștile că totuși scumpirile se amână… până în iarnă când va fi cel mai greu.

Și apropo, cu sumele enorme cheltuite pentru a plăti artiștii se putea de hrănit zeci de mii de familii ajunse la limita existenței, se putea de reparat școli și grădinițe.

Mă roade sufletul când văd că ne au de proști, eu totuși vreau să cred că suntem mulți și sper și deștepți, să facem ce trebuie. Ori la protest, ori să boicotăm concertul.

Eu voi fi duminică la protest, pentru că nu îmi arde a cântece și voie bună. Las’ să știe că țara asta mai are cetățeni cu demnitate și putere de a ridica capul să vadă razele soarelui. Las’ să cânte super artiștii de peste hotare doar angajaților de la compania de telefonie, dacă tot au sărbătoare. Las’ să le fie frică, până la urmă toți vom răspunde pentru faptele făcute.”

Reamintim că mai mulți artiști din România și Moldova au decis să boicoteze concertul și au refuzat să evolueze pe scenă pe 6 septembrie. Vezi pe #diez lista interpreților care boicotează concertul de duminică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente