Lista interpreților care au refuzat să cânte la concertele din 6 septembrie

collage
Foto: PC: Colaj #diez

Tot mai mulți artiști au anunțat că nu vor participa la concertele din 6 septembrie de la Chișinău și Orhei. Primul, cel care a dat „tonul” refuzurilor, a fost Ștefan Bănică Jr, care a fost urmat de colega sa de la București Loredana. Dintre interpreții autohtoni și-au făcut public refuzul de a evolua Pasha Perfeni, Adrian Ursu și Vitalie Dani.

Ștefan Bănică Jr.

 

PC: Europafm.ro
PC: Europafm.ro

„Mesaj pentru prietenii din Chișinău:

Ne face mare plăcere, de fiecare dată, să cântăm la Chişinău pentru absolut toată lumea, dar pe data de 6 septembrie nu vom cânta la Moldexpo. Motivul e unul foarte clar: eu şi trupa mea, prin concertele noastre, promovăm doar muzică. Nu-mi doresc să apar într-un context care poate fi considerat controversat, ținând cont de faptul că la Chişinău, pe data de 6 septembrie, vor avea loc două evenimente publice în acelaşi timp: un spectacol în aer liber şi o manifestaţie de protest. Nu-mi doresc, ca artist, să fiu pus în situaţia de a fi aplaudat de unii şi huiduit de alţii, iar asta pe fondul unor divergenţe social-politice. În rest, să ne auzim numai de bine! Sper să ne revedem în curând”.

 

Loredana

 

PC: Facebook/Loredana Groza
PC: Facebook/Loredana Groza

„Dragii mei moldoveni,

Și eu sunt moldoveancă de-a voastră, vă iubesc și vă respect. Din păcate, nu pot cânta pentru voi duminica aceasta la Orhei, unde fusesem invitată la un concert în aer liber. Știu că sunt momente dificile pentru voi, însă nu îmi doresc ca muzica și spectacolul meu să devină un subiect de controversă politică. Vă promit însă că o să mă întorc la voi cu multă bucurie într-o zi mai liniștită și sper să mă primiți cu aceeași căldură și dragoste cu care m-ați întâmpinat de fiecare dată. Loredana”.

 

Pasha Parfeni

 

PC: Facebook/Pasha Parfeni
PC: Facebook/Pasha Parfeni

„Ieri am luat decizia de a nu participa la concertul din 6 septembrie de la Moldexpo. Azi, Ştefan Bănică Junior m-a făcut să fiu absolut sigur că am luat o decizie corectă. Îmi cer iertare dacă dezamăgesc pe cineva din potenţialul public al concertului, dar nu puteam proceda altfel. Şi dacă de obicei nimic nu poate fi mai important în viaţa mea decât muzica, atunci de data aceasta muzica îmi miroase a intrigi politice ieftine. Vă îndemn pe fiecare să renunțați la muzica „pe degeaba” de duminică. Pe 6 septembrie ea chiar nu va avea valoare. Nu vă lăsați ademeniți, cu siguranță vor mai fi posibilități să vă admirați artiştii preferaţi. Cred că duminică, 6 septembrie, e ziua când alte valori au prioritate. Şi vreau să cred că e ziua schimbărilor.”

 

Adrian Ursu

 

PC: Facebook/ Adrian Ursu
PC: Facebook/ Adrian Ursu

„Pe șase septembrie nu cânt la concert!”, a afirmat acesta, adăugând că ar fi vrut să o facă și să doneze banii unei fetițe pe nume Tereza, care luptă pentru viață. „Ieri am acceptat să cânt într-un concert ordinar pentru Unite. Astăzi, după atâtea comentarii și interpretări, (nu după Ștefan Bănică sau Loredana), dar încă de la 12:45 am confirmat că nu voi evolua în cadrul acestui concert din mai multe motive. Vreau să cânt, să aduc bucurie, să am posibilitate să dau familiei mele ceea de ce are nevoie și să mai reușesc să ajut pe alții, dar nu să fiu comentat/criticat (cum am mai fost) doar pentru că am apărut undeva. Dacă ar fi după mine, aș cânta și banii i-aș dona acestei fetițe, dar…”.

 

Vitalie Dani

 

Vitalie Dani PC: ea.md
Vitalie Dani PC: ea.md

„Prietenii mei dragi, vă anunț că eu nu particip la concertul de la Moldexpo din 6 septembrie.”

Serj Ialovitski din SunStroke Project

 

PC: Facebook/Serj Ialovitski
PC: Facebook/Serj Ialovitski

„Официально заявляю, что 6 сентября я не выйду на сцену MoldExpo. Я не собираюсь участвовать в политических играх, для меня принципиально важно быть честным со своей публикой. Я не хочу чтобы в то время когда одна половина мне аппладирует другая считала меня предателем. Я артист и моя главная и первостепенная задача дарить людям музыку, в этом случае всё было бы иначе. Я надеюсь, что мои коллеги примут мою позицию и поддержат меня в этом решении”.

Akord

 

PC: Facebook/AKORD (official)
PC: Facebook/AKORD (official)

„NU vom cânta în concertul din 6 septembrie, la MoldExpo. Este un gest firesc, dar nicidecum unul de mare patriotism și demnitate (după cum vor s-o dea unii). Am primit numeroasele mesaje, le-am citit pe toate. Ne bucură faptul, că toate sunt decente, sincere și binevoitoare. Am remarcat că, în mare parte, sunteți fanii noștri și Vă place ceea ce facem noi, de circa 10 ani. Ne-ați rugat și ținem cont de asta. Artistul nu e artist fără public, fără scenă și vom cânta acolo unde ne Veți chema, inclusiv la open air-uri, la MoldExpo. Și încă ceva: cei care privatizează ideile naționale și idealurile unei țări, la fel, sunt oligarhi.”

Pavel Stratan

 

PC: Facebook/Pavel Stratan
PC: Facebook/Pavel Stratan

„Dragi prieteni, scumpi fani! Pentru prima dată în 11 ani de carieră muzicală sunt rugat de voi înşivă, să renunț la un concert și aici mă refer la concertul din 6 septembrie, unde am fost invitat să cânt în aer liber în orașul Orhei. De mult mi-am dorit să am un concert mare și frumos la voi, în care la ultima piesă să nu fiu lăsat să cobor de pe scenă, dar nu invers. Și pentru că m-am pregătit o vară întreagă cu trupa, pentru un astfel de concert, vă promit că în toamna acestui an, dar mai precis în luna octombrie, în cadrul turneului național, acest lucru se va întâmpla, sigur, dacă după acest refuz nu voi primi vreo interdicție de a mai intra în orașul Orhei. Cu toate acestea, vă respect mult și vă iubesc pe toți, iar dorința voastră va fi împlinită. Promit că din acest moment îmi retrag acceptul de a cânta pe data de 6 septembrie în orașul Orhei. Pavel Stratan!”

Zinaida Julea

 

PC: YouTube
PC: YouTube

„Am sunat organizatorii și le-am spus să mă scoată din listă”, a comunicat interpreta pentru ea.md.

Vera Brejneva

 

Vera Brejneva
Vera Brejneva

„Stimați cetățeni ai Moldovei, Vera nu va fi pe data de 6 septembrie în Chișinău. Ea se află în New York. Vă mulțumim pentru atenție. Cu respect, echipa Verei Brejneva”, s-a publicat pe pagina artistei de către echipa ei.

Dan Bălan

1555361_966190056728024_820148694912685527_n

„Dragi compatrioți, pe 6 Septembrie nu voi cânta pe scena de la Moldexpo! Sper să ne revedem curând”, a scris artistul pe pagina sa de Facebook.

Ionel Istrati

 

PC: Facebook/Ionel Istrati
PC: Facebook/Ionel Istrati

„Dragi prieteni. Am realizat că a trai în Republica Moldova este extrem de incitant! Lumea ia atitudine atunci când te poate judeca. Misiunea unui artist este de a fi alături de oameni, de a le dărui zâmbete li ai face să se simtă bine. Un artist adevărat nu se gândește la politic în momentul când evoluează. Din păcate întâlnirea cu Dstra la 6 Septembrie a devenit prilej de adevărate dezbateri pe interese. Îmi exprim dezacordul cu ceea ce se întâmplă și vă anunț că la 6 Septembrie nu voi participa la concertul preconizat, fiind în unison cu colegii mei de bresla dar și cu speranța de a ne revedea cât mai curând”, a scris Istrati pe pagina sa de Facebook.

***

Totodată, menționăm faptul că, interpretul Cătălin Josan și-a îndemnat colegii de breaslă să boicoteze concertele care urmează să aibă loc pe 6 septembrie la Orhei și Chișinău. Acesta i-a încurajat pe aceștia să participe duminică la acțiunea de protest organizată de Platforma Civică Dreptate și Adevăr și nu la „mascarada de la MoldExpo”.

Reamintim că, la concertul de duminică de la Moldexpo, organizat de compania te telefonie mobilă Unite, urmează să cânte vedetele Alexandra Stan (România), James Arthur (Marea Britanie), Dima Bilan (Rusia), Filip Kirkorov (Rusia). Și interpreții autohtoni –  Tatiana Cerga și Natalia Gordienko.

Evenimentul de la Moldexpo este organizat în aceeași zi cu mitingul Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” din Piața Marii Adunări Naționale fața de „ilegalitățile comise de guvernarea coruptă, îndeosebi în sistemul bancar”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente