Dedică ultimul weekend din august celei de-a doua ediții a Festivalului Etno-Balcanic

vatra
Foto: Festivalul Etno-Balcanic 2014, PC: VATRA

A doua ediție a Festivalului Etno-Balcanic, care va avea loc pe 29 și 30 august, vine cu noi surprize! Muzica balcanică, mâncărurile tradiționale și expozițiile inedite sunt cele care vor da viață culturii balcanice la Complexul Etno-Cultural Vatra.

La cea de-a doua ediție a festivalului, pe scena mare vor evolua mari artiști din diferite țări, cum ar fi România, Ucraina, Macedonia și, bineînțeles, Republica Moldova. De asemenea, terenul va fi cuprins, pe întreaga durată a festivalului, de muzică și dansuri excepționale bulgărești, sârbe și grecești ale minorităților etnice din Republica Moldova.

 

Zona de odihnă pentru copii
Zona de odihnă pentru copii

Ediția a doua a Festivalului Etno-Balcanic păstrează repartizarea activităților pe întreg teritoriul complexului, astfel încât vor fi amenajate zone pentru diferite vârste și interese. La Festivalul Berii a fost lansată prima tiroliană din Moldova, care va putea fi explorată și la Etno-Balcanic. Totodată, au fost construite spații parasolare, unde vizitatorii se pot feri de soare și savura din plin plăcerea festivalului. Pe lângă toate acestea, nu vor lipsi bucatele balcanice care merită cunoscute și promovate. De la pilaf sârbesc și gulaș, până la afumături cu fasole servite cu ceai și cafea la nisip. Zona de Camping s-a extins substanțial, de aceea vizitatorii vor profita de o noapte de excepție la Vatra, închiriind corturi și petrecând în jurul rugului mare.

 

Argatu' a încins atmosfera
În 2014 Argatu’ a încins atmosfera

De asemenea, Centrul Cultural Vatra, „LUKOIL-Moldova” SRL şi „DAAC Hermes” organizează pentru prima dată, în cadrul unui festival, la Etno-Balcanic, LOTERIA Verii, unde marele norocos poate câştiga un automobil RENAULT „Clio”, 2015.

 

Mai multe detalii găsești pe pagina de Facebook a Vatrei, pagina web oficiale, iar bilete poți procura de pe iTicket.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente